Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1048274 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от 25.01.2013 г.
Таро Асо: Япония трябва да насърчи пенсионерите „да си тръгнат от тоя свят“ Японският финансов министър коментира, че ако не може да се грижи сам за себе си, предпочита да умре вместо да тежи на държавата Препоръчай (2)
image

Японският финансов министър Таро Асо. Снимка: Ройтерс

Японският финансов министър Таро Асо заяви, че пенсионерите трябва да бъдат насърчени „да побързат да си тръгнат от тоя свят“ вместо да костват на правителството средства за медицински грижи, когато вече не могат да се грижат за себе си, съобщава Associated Press.

„Бог да ви е на помощ, ако ви принудят да живеете, когато искате умрете. Не може дори да спите добре, когато знаете, че всичко това се плаща от правителството“, е завил Асо, който е и вицепремиер на страната, на среща на Националния съвет за социални реформи.

„Този проблем няма да се реши, освен ако не ги насърчим да побързат да починат“, посочва  той.

„Нямам нужда от такъв вид грижи. Аз ще умра бързо“, изтъква Асо, допълвайки че е оставил писмени инструкции животът му да не бъде изкуствено удължаван.

Това не е първият случай, когато 72-годишният Асо е предизвиквал фурор с изказванията си. През 2001 г. той заяви, че успешна държава е тази, където „богатите евреи искат да живеят“.

Демографският проблем е чувствителна тема в Япония, където почти една четвърт от 128-милионното население е на възраст над 60 г. През следващите 50 г. тази цифра се очаква да нарасне до 40%.

По статията работиха: Георги Стоянов, редактор Андрей Любенов
Категория: Технологии
Прочетен: 1327 Коментари: 2 Гласове: 6
 Държавният глава и върховен главнокомандващ ще разчита на милостта на министър председателя ,когато иска да получи сведения от разузнаването .Недай си боже да има война на наша територия .Мисля ,че за държава с население по малко от това на един не много голям мегаполис е лукс изобщо да имаме президент ,щом не можемда имаме войска и не можем да си произведем храната До сега мафията успя да си изгради държава Сега тя се сдиби и с разузнаване ,което ще плащаме ние ,но плодовете му ще се ползват от други.
Къде ли се е покрило президентчето ?
Разбрахте ли защо ви се разреши да гласувате за измислен от ГЕРБ ,а не от народа референдум




"Разузнаването" мина към Министерския съвет Парламентът прие още един законопроект от пакета за службите 25 яну 2013 10:56 2  
image 83-ма депутати гласуваха “за“, а 22-ма се въздържаха. Снимка: архив Булфото

Парламентът прие на първо четене законопроекта за Държавна агенция "Разузнаване". 83-ма депутати гласуваха “за“, а 22-ма се въздържаха.

Тази седмица в Народното събрание беше внесен пакет от законопроекти, който трябва да регламентира работата на службите – Национална служба за охрана, Националната разузнавателна служба и военното разузнаване. Вчера депутатите приеха на първо четене законопроект за управление на системата за защита на националната сигурност. Те гласуваха и законопроекта за военното разузнаване.

Темата за националата сигурност предизвика бурни дебати в парламента, който стигнаха до темата кой обича вътрешния министър Цветан Цветнов и дъщерята на лидера на ДСБ Иван Костов.

В приетия днес законопроект да Държавна агенция “Разузнаване“ е регламентирана цялостно разузнавателната дейност в България с изключение на военноразузнавателната, която се предлага да бъде регламентирана с проекта за Закон за военното разузнаване.

Държавна агенция "Разузнаване" става част от системата на изпълнителната власт и отива на подчинение на Министерския съвет. Дадено е определение на понятието "разузнавателна информация", изброени са сферите на дейност на агенцията, в които тя събира такава информация и осъществява разузнавателни операции. Изрично е посочено, че на Държавна агенция "Разузнаване" не се поставят задачи от вътрешнополитически характер.

Предвижда се Министерският съвет да прави предложение до президента за назначаване на генералния директор, на неговите заместници. Регламентирано е сътрудничеството с разузнавателни органи на други държави и структури в НАТО и ЕС.

Предлага се да бъде въведена нова фигура за българското разузнаване - инспекторът. Той ще бъде на пряко подчинение на председателя на агенцията, но ще се назначава от министър-председателя и ще има възможност да докладва на него в случай на разпореждане от председателя конкретна проверка да бъде спряна или да не бъде започната.

В проекта на закон цялостно е регламентиран статутът на служителите. Посочени са ограничения по отношение на информацията, която може да бъде предоставяна при осъществяване на парламентарния контрол, от който са изключени данни относно организацията, средствата и способите при изпълнение на специалните задачи, осъществени чрез оперативно-разузнавателна дейност, и за служители и лица, които сътрудничат на агенцията.

Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков посочи, че най-голямото постижение на законопроекта е девоенизирането на разузнаването. Той поясни, че трябва да се обмислят някои текстове, като например дали да се постави задължително изискване председателят и заместниците му да имат 10 годишен професионален стаж в службите или да се остави и лица без стаж в разузнаването да заемат тези постове, предаде БТА.

Венцислав Лаков от "Атака" приветства преминаването на разузнаването на подчинение на министър-председателя. Проблем според "Атака" е, че се ограничават права по законите за достъп до информация и за класифицирана информация. Няма срокове за унищожаване на събраните лични данни, отчете Лаков и добави, че парламентарният контрол трябва да се осъществява на паритетен принцип.


Категория: Технологии
Прочетен: 913 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 25.01.2013 11:35
Хората са толкова много ,че са престанали да бъдат богатството на държавите
Категория: Технологии
Прочетен: 1010 Коментари: 1 Гласове: 1
Търсене

Календар
«  Януари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031