Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1053632 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от 23.02.2013 г.
Видяхме ,като водещи представители на гей обществото в България.
До колкото разбрах другият представител на другото опознавателно събрание бил от ГЕРБ и е от групата на Иво Прокопиев
Това ,че журналистите ви карат да бързате и ви обвиняват ,че нямата структори не трябва да ви прави впечатление ,тъй като това са принудени от работодателите си хора ,които ви подтикват да правите глупости.
Ако говорим за известният от телевизионите игри режисьор Андрей Слабаков е добре да си припомним как режисирано се озова на мястото на побоя над хората от Орлов мост
Не бива да си мислите ,че провокациите са приключили с появяването на дамата, яла от баниците на СДС ,заедно с Боко ,като представителката на протестиращите се в България.
И си спомнете ,че от скоро си имаме американски посланик участвувал в разпалването на враждата в Косово и в други държави.Където и да се е появявала са възниквали напрежения.

Как се правят тези неща в Италия:


  Три мандата не стигат, искам четвърти! Берлускони се гласи отново за власт Екип на Dnes.bg, 23 фев 2013 17:58 12   Преди малко повече от година Берлускони подаде оставка като министър-председател на Италия, оставяйки страната във финансова криза. След като съобщи официално в края на 2012 година, че няма да се кандидатира отново за поста, той се завръща в борбата с целта да води Италия за четвърти път. В неделя ще видим какво ще се случи. AFP/Guliver А беше осъден на 4 години затвор заради корупция
Ще се появи ли и неговият български приятел на бял кон?
Категория: Технологии
Прочетен: 1659 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 23.02.2013 19:01
Радиоактивно хранилище протече в САЩ

Теч от най-малко шест подземни резервоара в хранилище за радиоактивни отпадъци бе открит в САЩ, щата Вашингтон. Според властите няма непосредствена опасност за здравето на хората.

Американското министерство на енергетиката предупреди миналата седмица местните власти, че е бил открит теч от резервоар в депото Ханфорд. В петък американският енергиен министър Стивън Чу информира губернатора на щата Джей Айнсли, че са открити още течове.

"За момента не мисля, че има риск за общественото здраве. Разбира се, ние се притесняваме, защото не знаем какво е мащаба на тези течове и дали продължава дълго", каза говорителката на губернатора Джейми Смит.

Запитана за естеството на ядрения материал, складиран в Ханфорд, Джейми Смит заяви, че това са "ядрени отпадъци". "Резервоарите не са идентични и съдържат отпадъци, които са различни. Но все още не е ясно от кои и колко дълго е имало изтичане".
Ханфорд се намира в югозападната част на щата. Първоначално на това място се е произвеждал плутоний, използван в двете ядрени бомбардировки в Япония през 1945 г. в края на Втората световна война. /Всъщност бомбардировката на Хирошима е с ураниева бомба, а плутоний се използва при бомбардировката на Нагасаки – бел. ред./.
Производството на ядрения обект се увеличава по време на Студената война, но последният реактор спира през 1987 г. "Производството на ядрени оръжия е оставило в наследство твърди и течни отпадъци, които представляват риск за местната околна среда", включително за река Колумбия, според уебсайта на Ханфорд.
Федералното правителство и управата на щата са сключили споразумение през 1989 г. за почистване на площадката. Според френската компания "Арева", свързана с управлението на обекта от 2008 г. насам, хранилището в Ханфорд съдържа общо 170 резервоара с 200 хиляди кубически метра химически и радиоактивни отпадъци. /АФП /


Категория: Технологии
Прочетен: 2091 Коментари: 5 Гласове: 3
Търсене

Календар
«  Февруари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728