Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1048348 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от 06.02.2013 г.

image

Славата на досието Буда се носи вече и отвъд границите на България. Но вместо да си подаде оставката, както се случва в цивилизованите европейски държави, Борисов се закани на журналистите.

“Това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките, които стоите днес тук. Днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всичките ви журналисти, на всички“

Типичен израз на мутра издигната на върха на държавата. Тя смята, че може да я използва по мутренски срещу неудобните. 

А готова ли е мутрата да консумира докрай публичността на своето досие, в което от края на февруари 1997 започват да се вливат данните за престъпната му ориентация, получени чрез ОТМ?

Подробности утре в Биволъ.


Категория: Технологии
Прочетен: 1206 Коментари: 2 Гласове: 6
Категории Биволъ | Потеря 20510 посещения Зетят на ген. Стоименов - съдружник с Борисов, Баретата и Циганов Аню Ангелов продал военно летище на ортак на своя син и на брата на зетя на Стоименов от Биволъ Понеделник, 21 Януари 2013 12:39

image

Съветникът по национална сигурност на президента Плевнелиев е ген. Стоимен Стоименов. Той трябва да подготви отложения за 5 февруари Консултативен съвет по национална сигурност, на който ще бъдат обсъдени важни не само за България въпроси като разследването на атентата в Бургас.

Преди няколко дни в предаването Неудобните по Канал 3, политологът Антон Тодоров показа архивни документи, според които ген. Стоименов при комунизма е бил на партиен пост, заместник на ген. Велко Палин във военно-административния отдел на ЦК на БКП. В ефир Стоименов отрече това и каза, че бил "обикновен инструктор". Той обаче призна, че е работил в ДАНС преди да бъде назначен като съветник при президента, заедно със зет си Борис.

Покрай ген. Стоименов излиза един друг факт от голям обществен интерес, който оправдава журналистическо изследване на семейните му връзки*. Неговата дъщеря Таня, родена през 1971 г. е омъжена за натурализирания иракчанин Самир Искандер Франсис. Франсис (известен също като Ибрахим) е бивш съдружник на Бойко Борисов и има общи фирми както с осъдения за наркотрафик Златко Баретата, така и с изгонения като заплаха за националната сигурност руски мафиотски бос Константин Циганов. По оперативна информация от службите, Самир Франсис е разработван като перач на парите на Златко Баретата и на ТИМ.

"Прайхим" и "Праймхим"

През 1997 г. Бойко Борисов, иракчанинът Самир Искандер Ибрахим, Пламен Тачев Петров, Николай Нинов Костов, Веселин Нинов Костов и Венцислав Христов Божилов основават в Червен бряг фирмата "Прайхим" ООД, която се занимава с производство на сапуни. Съдбата на съдружниците от тази фирма е подробно разгледана в разследването на Биволъ - Бойко Борисов от Червен Бряг до Ирак.

В публикация за неизвестни подробности около атентата срещу Цветелина Бориславова през 1997 г., изследвахме съдбата на една друга фирма свързана с приятелката на Борисов - "Праймхим" (с М), регистрирана на Раковски 209, същия адрес като охранителната фирма на Борисов "Ипон". "Праймхим" се оказа част от обширна мрежа от фирми, свръзани с "ТС Банк". Към тази мрежа, макар и индиректно, може да се причисли и червенбрягската "Прайхим". След като Борисов става главен секретар на МВР през 2001 г., той прехвърля собствеността на "Ипон" на Надка Петрова Маринова. Същата година Пламен Тачев от "Прайхим" (без М), регистрира фирмата "Би енд Пи комерс" заедно с Надка Маринова. Тачев, който е от Червен Бряг, в момента е депутат от ГЕРБ. Той успя да се прочуе с класическа шуробаджанащина, назначавайки дъщеря си на работа в парламента.

Други двама съдружници на Борисов от "Прайхим" са попаднали на радара на правосъдието покрай аферите с Държавния резерв. Веселин Нинов Костов е близък до Мирчо Циганина и днес е подсъдим по делото за източване на резерва чрез сделки с горива и зърно. Брат му Николай също е замесен в схемата и е подсъдим за участие в ОПГ и документни измами.

Самир, Баретата, Циганов

Най-интересен обаче е Самир Ибрахим - Франсис, който напуска фирмата "Прайхим" заедно с Борисов в края на 1998 г. Той е иракчанин, натурализиран българин и зъботехник по образование. Има впечатляваща физика, но се слави като интелигентен и умен човек, далеч от общоприетата представа за "мутра".

През март и август 1998 г. Самир Франсис регистрира две фирми със Златомир Иванов Иванов - Златко Баретата: "Бинго Нова", което се намира в подлеза на Централна гара и "З.Е.С.", в която Ибрахим е управител. З.Е.С. в момента е със запорирано имущество заради делото срещу Баретата, който беше осъден на първа инстанция на 8 години затвор.

След като Бойко Борисов става кмет на София, за бизнеса на иракчанина като имотен и строителен предприемач настъпва период на възход. Той печели милиони с фирмите си "Строй Комерс 2004" и "Билдко", бенефициенти на скандални заменки срещу обезщетения, направени от Софийска община. 

Зетят на ген. Стоименов има и обща фирма с известния руски гангстер Константин Циганов, шеф на криминалната групировка Уралмаш, който през 2011 г. беше изгонен от България като опасен за националната сигурност. Руснакът нашумя и покрай общите снимки с Бойко Борисов на благотворителен мач. Фирмата на Самир Франсис и Циганов се казва СИТ-1 и е действаща. Циганов, който движи бизнеса си от Белград, се явява съсобственик и в момента. 

Супругата на Самир Таня Франсис притежава на свое име единствено медико-техническата лаборатория ТМФ Смайл, която се занимава със зъботехнически услуги, показва справка в Търговския регистър.

Братът на Самир и ортак на сина на Аню Ангелов купили военно летище

Братът на Самир Францис се казва Салар. Още през 1998 г. той регистрира фирмата "Селим Ко" ООД в съдружие с Владимир Петров Ненчев. По същото време Ненчев е съдружник с Пламен Ангелов, син на настоящия военен министър Аню Ангелов, във фирмата "Централно-европейска финансова компания". Ангелов е управител на компанията и до момента, но през 2000 г. собствеността е прехвърлена на фирмата "Владимир Дистилърс Къмпани", която пък е собственост на американска фирма от офшорен щат.

През 2011 г. "Селим Ко" ООД участва в търг за военното летище в село Кондофрей и го печели с оферта от 1 250 000 лева. Продажбата е подписана от министър Аню Ангелов, който вероятно по чисто съвпадение е и баща на дългогодишния ортак на шефа на печелившата фирма.

След като се сдобива с летището, "Селим Ко" се преименува на "София Уест Еърпорт", а Салар прехвърля собствеността си на холандската офшорка "Ориол Инвестмънтс Кооперати". Ненчев продължава да е управител и държи половината собственост през фирмата "Випи Капитал". През следващата година в летището се наливат милиони, то е ремонтирано и вече може да приема карго полети, а в перспектива и чартърни. Въпрос на въобръжение е какво може да съдържа каргото, което ще пристига и заминава от летището.

Така фамилията Франсис се оказва свързващо звено между едни "добри хора" от подземния свят, предприемачи с реален бизнес и върха на държавните институции. Днес разработките срещу Самир Францис са замразени, а спокойствието на иракчанина е гарантирано от високо място. Ако сте се изгубили в зависимостите, нека припомним: Самир Франсис може да разчита на своя тъст: ген. Стоимен Стоименов - съветник по национална сигурност на Президента на България.

image

* Биволъ се обърна към пресцентъра на президента за коментар от ген. Стоименов. До момента на публикацията отговор не беше получен.


Категория: Технологии
Прочетен: 1534 Коментари: 5 Гласове: 7
От думите на Бойко вчера и документите в полицията следва ,че делото БУДА за взривяването на джипа на цветелинчето е станал един месец по късно след завеждане на делото .С това Б€Б. повишава рейтинга или  на полицията или на себе си .
Клинтън бра ядове не заради свирките на сътрудничка в Белия дом ,а за това че се опитвал да лъже.
Какво ли следва от тази нова направена в крачка лъжа.
А какво ли ще кажат журналистите ,след като Б€Б€ в прав текст им каза ,че може да им спретне на всичките по едно досие
Евала на този титан ,Евала на Цецо Евала и на журналистите замълълчали от страх да не им спретнат досиета

Нови  разкрития на сайта "биволъ"bivol.bg/buddah-atentat-cvetelina.html


Из Разбиранията на Боко за демокрацията:


Гласувайте за мен!!!
Ако не гласувате за мен, тогава ще гласувате за друг тъпанар, който ще ги свърши същите...

А ако знаехте само колко са зле американците в момента и защо се води война в Либия само... Всъщност, ще ви кажа - зашото Кадафи искал да смени петро-долара с евро. САЩ в момента са с нестабилна и западаща икономика и за да я задържат на някакво равнище трябва да поддържат международната си валута - $$. САЩ печатат пари и ги раздават наляво и надясно. Това, което ще стане с тях (втората криза), е неизбежно, защото балонът ще се спука от надуване. Тази година златото и среброто ще поскъпват все повече и в един момент масата хора, организации и институции, притежатели на $$ набързо ще вдигнат ръцете си от тази "международна" валута. С войната в Либия, САЩ цели забавяне на този естествен вторичен икономически колапс.

Както е казал един умен англичанин: "Демокрацията е процес, при който избираш диктаторите си, след като те са ти казали това, което искаш да чуеш."

Категория: Технологии
Прочетен: 1524 Коментари: 6 Гласове: 3
Последна промяна: 06.02.2013 05:52
Търсене

Календар
«  Февруари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728