Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1048293 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от 16.03.2014 г.
Отидете в блога на Кушел да видите какви манипулации е направил Путин в Украйна
kushel.blog.bg/drugi/2014/03/16/ne-sym-vijdal-po-shtastlivi-hora.1248339#last_comment
Категория: Технологии
Прочетен: 1038 Коментари: 5 Гласове: 1
Категория: Технологии
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове: -5
Навниманието на хората ,които виждат руските оръжия в Украина
Категория: Технологии
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове: -6
Части на тази армия са влезли в Донецк „Частната армия“ на САЩ действа в Украйна!

Кадри разкриват присъствието на бойци от “Блекуотър Ю Ес Ей” в украинският град Донецк на границата с Русия

image

Американски наемници от „Блекуотър“ заснети в град Донецк, Украйна.

image

 
 

Видеокадри разкриха, че бойци от финансираната от Държавния департамент на САЩ “Блекуотър Ю Ес Ей”, които действат и в Ирак, сa изпратени в Украйна.

Това означава, че САЩ имат военно присъствие в Украйна и то на границата на Русия и в опасна близост до Севастопол и автономната република Крим, където се намира руската военна база на Черноморския Флот и където Русия също има военно присъствие, което бе увеличено след свалянето на Виктор Янукович. 

За присъствието на наемниците от „Блекуотър“ съобщи още на пети март руски дипломат пред агенция „Интерфакс“. Той заяви, че САЩ са изпратили около 300 наемници в Украйна. 

Нито една българска медия не запозна българската аудитория с този факт, доказващ, че и САЩ също имат военно присъствие в Украйна.

image

Присъствието на наемниците, финансирани от Държавния департамент на САЩ в град Донецк, намиращ се в опасна близост до Крим и Севастопол обяснява и увеличаването на руските военни в Крим. Опасността от нов въоръжен конфликт е огромна.

В интернет е пълно с кадри от действията на печално известните наемници от „Блекуотър“, които са частна охранителна компания, финансирана официално от Държавния департамент на Съединените щати.

Поради безкрайните зверства марионетното правителство в Ирак дори отне лицензът на компанията през 2007г.

САЩ осигурява имунитет срещу съдебно преследване на наемниците от „Блекуотър“, за да не носят юридическа отговорност за военните престъпления, които извършват.

Компанията е основана от мултимилионера и бивш „тюлен“ Ерик Принс през 1997г. и е считана за най-могъщата частна наемническа армия, която стана известна с бруталността и безнаказаността си, под пряката опека на САЩ. „Блекуотър“ станаха известни с масовите си убийства и навика да откриват безразборна стрелба. 

Неотдавна заловен наемник от Русия, присъствал на „Евромайдана“ в Киев сподели, че сред протестиращите има и професионални наемници, контролирани от командири:

- Американците на Майдана са около 60. Пристигнаха немци, около 30-40.50. Поляци пристигнаха, турци, много и от други страни., заявява Владислав, чиято фамилия се пази в тайна заради сигурността му.

Бивш US разузнавач: САЩ подготвяше няколко години "въстанието" в Киев

Западът подготвя “вълненията” в Киев в продължение на няколко години, заяви бившият сътрудник на американското разузнаване Скот Рикард в интервю за канал Press TV...

Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...


„Черна вода” или походът на новите кръстоносци

Скандалите около работата на американската фирма за сигурност „Блекуотър” не секват. Не по-малко скандален е и собственикът на фирмата - мистериозният милиардер и „кръстоносец” Ерик Принс. Информира Соня Каникова.

image

90 процента от доходите на "Блекуотър" идват от договори с американското правителство

„Блекуотър”, американската фирма за сигурност с най-голямата частна армия в света, се сдоби с мрачната си слава заради убийствата на 17 цивилни граждани в Ирак през 2007 година. Преди и след това слухове за беззаконие и неоправдано използване на насилие витаят над „Блекуотър”, която извършва охранителни услуги по договори с правителството на САЩ. Фирмата се прочу за първи път с безчинствата си в Ню Орлеанс, където беше наета да опазва реда след урагана Катрина.

90 процента от многомилионните доходи на фирмата идват от договори с американското правителство. „Блекуотър” предоставя охранителни услуги на Държавния департамент в Ирак, но поради извършените от нея убийства иракското правителство отказа да поднови разрешителното на фирмата да работи в страната. Въпреки това „Блекуотър” продължава да работи за Държавния департамент в Ирак, само че под друго име - от януари тази година фирмата се казва ЗиСървисис.

 

image

Главната квартира на фирмата в Северна Каролина

Тъмни сделки за милиони

Фирмата охранява американски дипломати и в Афганистан по силата на държавен договор за 265 милиона долара; извършва анти-терористичен тренинг по силата на договори за милиони долари с Държавния департамент, военноморските сили на САЩ и редица други поръчители, за които никой нищо не знае. През последните дни се появи и информацията, че „Блекуотър” е била наета от ЦРУ за свръхсекретна операция по избиването на водещи фигури от Ал Кайда. Предполага се освен това, че фирмата вероятно е участвала в транспортирането до тайни затвори на заподозрени в тероризъм лица, както и в разпити, при които са били извършвани изтезания. През 2002 година ЦРУ е платило 5 милиона долара на екип на „Блекуотър”, за да започне работа в Афганистан – с неизвестни цели и резултати.

Освен договорите с американската администрация, „Блекуотър” е въртяла и свои частни тъмни сделки, които са били извън всякакви законови рамки. Заради тази сделки основателят и собственик на фирмата – мистериозният милиардер Ерик Принс, беше наречен „търговец на смърт”. Принс, който произхожда от една от най-богатите фамилии на американската религиозна десница, е бивш член на специалните военни части, известни като „Тюлените”.

Информацията за незаконни сделки идва от двама бивши служители на „Блекуотър”, сега свидетели в разследване срещу фирмата. Според техните показания Ерик Принс и неговата фирма са дълбоко замесени в контрабанда и незаконна търговия с оръжие в Ирак, търговия със забранени за използване оръжия, укриване на доходи, пране на пари, корупция и убийства на хора, запознати с тъмните сделки на фирмата. Единият от свидетелите казва, че Принс се смята за „християнски кръстоносец, призован да изчисти планетата от мюсюлманите и ислямската вяра”. Наемниците, работили за „Блекуотър” са споделяли тази идеология и дори са използвали отличителни знаци, имитиращи тези на рицарите от кръстоносните походи.

 

image

Ерик Принс имал нео-кръстоносна програма

Разкрития с експлозивна сила

Джереми Скахил, автор на книгата „Блекуотър - раждането на най-мощната наемническа армия в света”, коментира новите обвинения така: „Споменаването на „Блекуотър” и думата „убийство” в едно и също изречение не е голяма изненада, особено за тези, които са следили развитието на тази фирма. „Блекуотър” е всъщност един безкраен скандал. Това, което се случва сега, е с експлозивна сила, защото разполагаме с показания на двама бивши служители на фирмата. Ерик Принс е човекът, който управлява всички операции на компанията. Той гледа на „Блекуотър” като на инструмент за извършването на модерни християнски кръстоносни походи, Принс произхожда от най-мощните семейства на религиозната десница. Сега имаме потвърждение от вътрешни лица, че Ерик Принс има своя нео-кръстоносна програма, но най-смайваща е новината, че той може би е убил, или поне е поръчал убийствата на лица, искали да сътрудничат на федералните власти при разследването на фирмата.”

Независимо от изключително тежките обвинения обаче „Блекуотър” продължава да работи по договори с американското правителство. Фирмата е твърде скъпа, за да работи с частни клиенти. Няколко източника, сред които Jane"s Defence и „Вашингтон пост”, съобщават за чуждестранни клиенти на компанията, които са били представени на „Блекуотър” от главния й работодател - Държавния департамент на САЩ. Според същите тези източници „Блекуотър” провежда антитерористични обучения в чужбина от 2004 година: сред клиентите на фирмата са страни като Йордания, Азербайджан, Казахстан, Кувейт, Буркина Фасо и няколко балкански държави, сред които Сърбия, Албания и Македония. Не е известно дали и други източноевропейски държави са изпращали антитерористичните си екипи за обучение при „Блекуотър”, която притежава най-големия в света такъв тренировъчен лагер.

 

image

Кървавите следи на "Блекуотър" в Ирак

Под прикритието на Държавния департамент

Държавните договори на фирмата, изживяла възхода си изцяло под патронажа на републиканската администрация на Джордж Буш, сега може би ще секнат. Бившият кандидат за президентския пост, сенатор Джон Кери, настоява в писмо до държавния секретар Хилари Клинтън да преразгледа и прекрати договорите с „Блекуотър”, ако обвиненията срещу фирмата се окажат верни.

Кери е особено разтревожен от възможността служители на „Блекуотър” да са използвали работата си за Държавния департамент като прикритие за дейности по програмата на ЦРУ за ликвидиране на членове на Ал Кайда. Конгресменът Денис Кучинич, който от 2004 година участва в различните разследвания на Конгреса срещу „Блекуотър”, казва в тази връзка следното: „В случай че всичко това е вярно, „Блекуотър” ще се окаже престъпна организация, която мами данъкоплатците и убива невинни цивилни граждани.”

Ако обвиненията се потвърдят и ако законите действително са еднакви за всички, Ерик Принс трябва да отиде в затвора, а „Блекуотър” да бъде заличена. Но никой не знае кои правила ще са в сила в този конкретен случай.

DW.DE Приватизираната война

САЩ възнамеряват да намалят числеността на войските си в Ирак. Факт е обаче, че повечето служители по сигурността в страната са от частни фирми. (22.08.2008)

Блекуотър: къде е границата между опазване на сигурността и извършване на престъпление?

Американската охранителна фирма Блекуотър предоставя наемници за Ирак. Миналата година наемниците на Блекуотър убиха 17 мирни граждани. Освен това името на фирмата е забъркано и в скандали с нелегален трансфер на оръжие. (26.02.2008)


Категория: Технологии
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове: -6
Последна промяна: 16.03.2014 21:52
Категория: Технологии
Прочетен: 852 Коментари: 1 Гласове: -5

www.ataka.tv/  гледайте я сега Явно спец пост се задържа от работодателите на Пискова и &

Това е визитката на Писковата патриотка евроориентирана журналистка и русофилка

15. angpiskova - ПП.
05.03 15:47 Прочитите на извадката от интервюто във "Вести" са близо 35 000, коментарите - 237 до този момент.
Кой от плюещите по мен може да постигне това в рамките на половин ден:)
Костадине, моля, не се натрапвай - имаш си личен блог:) цитирай

Е дабеше вярно поне .
Някой по тъмни от нашите смугли българи казват ,че референдума не бил законен
Моля кога едно решение на народа може да е незаконно?
Категория: Технологии
Прочетен: 1269 Коментари: 4 Гласове: 4
Последна промяна: 16.03.2014 20:06
Търсене

Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31