Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2007 13:29 - Лихвите -2 /продължение от предходната тема/
Автор: kostadin Категория: Технологии   
Прочетен: 4968 Коментари: 22 Гласове:
0

Последна промяна: 09.10.2007 15:02


Най -характерното на всяка теория е възможността и да предсказва бъдещи явления .Платените професори на финансовата върхушка в света казват ,че икономиката е наука. Интересно защо толкова често се сменят икономическите теории?

/ Апропо ,когато номера с науката не минава ,говорят ,че работата на финансиста е изкуство. Разбира се при определено майсторство и трудът на обущаря се превръща в изкуство. Но неговият труд не се заплаща ,както този на финансиста-независимо ,че не се знае кой труд е по търсен от потребителите./

Единственият отговор е ,че това са хипотези,които не описват адекватно производствените и пазарните отношения в човешкото общество .Защо?Всяка наука се основава на определен брой аксиоми. Ако там е заложена динена кора ,няма как -ще се подхлъзнем!

Твърдението ,че стойността на парите е стока и измерител едновременно е погрешно. Стока е хартията с картинката. Ако цената и имаше равнозначна стойност на тази ,която е нанесена върху листчето,то изобщо света нямаше да премине към отпечатването на пари .Ценността на банкерската услуга не се отличава от всяка друга. Трудът на банкера също .Поддръжката на финансовата система изобщо не се нуждае от лъскавите ,луксозни светилища на златния телец / Мамона /,наричани банки.

От физиката отдавна е доказано ,че ако искаме да променим нещо е необходимо да вложим енергия ,но коефициента ни на полезно действие винаги остава по малък от единица .При извършване на трудова дейност всеки човек и всяка машина намалява енергията вложена от създателя .Тъй като земята е с крайни размери Господ е бил достатъчно разумен да забрани безразборното използване на ограничените земни  ресурси,имало е достатъчно примери за изчезнали цивилизации точно поради идолопоклоничеството ,
преклонението пред Мамона.

Ясно е ,че при надвишаване на определен обем производствена дейност ще започнат да се чувствуват вредните последици .Първо се появи изчезването на животински и растителни видове .Вече и  ООН говори за климатични изменения ,причинени от дейността на човека. Но в нея преките виновници са лихварите. Ако спазвахме повелите на божият закон ,Да не се прекланяме на зл.телец,днес нямаше да говорим и да понасяме ударите на климатичните промени .Производителността на човек се повишава чрез умножение -когато доиде поредната техническа или технологическа революция,а лакомията за власт чрез основният банков инструмент по твърде бързият експоненциален закон/математическото дейстие е степенувана,не е важно даже на какво/

.Бог ни е казал самата истина -разполагате само с това ,което ви е изпраща слънцето ./Използването на складираното в земята ,изисква много отговорно отношение./Явно ,че първите му последователи и следващите пророци ,включително и Божият син /изгонил търговците и лихварите от храма /са разбирали това послание на Бога и са го залагали ,отново и отново в ученията си ,превърнали се в трите световни монотеистични религии. При евреите и вярващите в Алах това се спазва донякъде спрямо едноверците. Интересно е ,че това познание е познато и на други широко разпространени вярвания -будизъм ,индуизъм ...

Оказва се ,че крушката винаги си има опашка или срещу космическите закони ,не може да се рита без последствия. Доста видове са изчезнали от земята .Възможно е и нашият вид да ги последва. И това се е случвало. Последният потоп е типичен пример за това Неимоверната ни гордост ,че можем да правим известно време колкото ни се иска глупости,защото сме венеца на природата може отново да ни изиграе лошият номер в който ние ще сме в ролята на губещият.

В общи линии лихварството е присвоило над 90 процента от материалното богатство на хората ,при това то е съсредоточено основно в ръцете на около 4до 8 % от човеците.

Редно е да се чувствуват последиците. Каквото и да настъпи -енергиен или суровинен глад или природни катаклизми лакомията за власт ,чрез парите ще ни изяде главите на всички.


Остават за изясняване някой подробности -трудът на човека стока ли е? Принадената стойност на Маркс?

Възможно е да стигна и до тяхното описание.




Гласувай:
0



1. kostadin - Re:bogoizbrania
29.09.2007 09:32
Не се изискват, кой нае какви умтвени усилия за да се стигне до разбирането ,че лихварство е съществувало и преди Авраама...Неговата история също е записана ,както и много от историите преди него.Дали човек познава миналото си е негова работа Но историята носи полза ,само когато се помнят нейните прецеденти...
Едно е да заплатиш за услугата да ти съхраняат нещо или да ти го дадат в заем,друго е да крадеш ,присвояваш от ближният си .Примерът е много елементарен
Представи си ,че за наемане на жилище или кола ти поискат 20% от стойността му-нали и там са вложени пари!Това е невъзможно да се случи.Но даже и без елемента"сложна "лихва за паричен заем ще ти поискат възможно нй-голямата цена .Кражба има и когато е налице изнудване .
Мисля си защо ли Господ говори в напътствията сиНе пожелавай .../сумарно/...това което е на другия./Интересно защо е записано Не пожелавай роба му?-е такива са били времената/
Лепенето на етикети"демагогия,комунизъм" не е трудна работа ,но дали върши работа ?
Нямам нищо против да си призная, че съм духовно нечистоплътен.А съществуват ли духовно чистоплътни на земята?
Неведоми са пътищата божии,но той винаги ни е предухреждавал!Дали някой го е чул -това е съвсем друго нещо.Но резултата е налице:
-За натъпилите климатични промени са виновни хората....!!!
Когато се търси причината за простъпките на човешкото общество ,добре е да се види корена на злото.Къде да го търси вярващият?-Причината е само в неспазване на божите заповеди!
Както е казвал първоучителят на християните.Божието богу ,кесаровото -кесарю...Да ние плащаме данъци на държавата...А отношението му към лихварите е от ясно по ясно!Но тихомълком ни приканват да плащаме дан и на жреците на златният телец!Интересно е колко ризи е събрал слугата на Мамона и при това,твърди ,че е носител на християнските добродетели?
"Комунизм "-това е идея.Лоша или добра тя е вечна,доколкото е вечен и човешкият род.
В нашата епоха идеята за комунизъм се гради ,върху едно твърдение ,измислено от Маркс-принадената стоиност.Никой смъртен не е в състояние да сътвори енергия ,но всеки човек е в състояние да я разпилее.Повишаването напроизводителността на труда ,чрез интезификацията му е вредно за човешкото здраве./Ексериментите проведени по света ,показват ,че човек е способен да задоволи собствените си нужди трудейки се около 2 до 3 часа.Сега ни учат да работиме по на две три места!!!
/Друго богатство, освен отреденият ни живот на земята ,не съществува за човека./
Създаването на механизми за увеличаването на производителността е свързано с огромни загуби на суровини ,ресурси,които в никакъв случай не принадлежът, само на няколко поколения.В краина сметка трудът/принадената стоиност или част от животадарен ни от Господ/ на над90% от човечеството се обсебва от останалите 10 % ,като реално богатството е в ръцете на около 4% от човеците./сигурно е ,че и те се считат за "венец на природата".
Бъдете предпазлива -защото остава само по-силният ветнец!
Добре ,че Господ не използва лихвеният процент-щяхме доста по -отдавна да сме наказани.Вероятно на него му е ясно ,че нещо от нищо не може да се получи!Но,на практика ,лихварите обсебват част от нашият живот и то по голямата част!
Мислите ли ,че това е Богоугодно дело?
Сегашните ни възможности за разпиляване на енергията са огромни ,даже и за планетата ,която населяваме.
Друго богатство, освен отреденият ни живот на земята ,не съществува за човека.

"И един въпрос, ако толкова милеете за
природата какво правите в нея? "
Аз обясних механизма на прикритата кражба от ближният и какво поражда тя за цялото човечество.А ,че всеки ще носи личната си отговорност това е казано отдавна.Еволюцията е първо личен и дълъг процес,но той има и напраление и посока, в която се движи цялата популация на вида.Показах ,чие лукавство ,тика човечеството към небитието.
Един от най-страшните грехове е човешката гордост!Дали венчето се съобразява с това си е негова грижа.
Приятен ден
цитирай
2. strianakiev - Привет..
29.09.2007 20:41
Извинете мойто невежество и любопитство, но и до ден днешен не ми стана ясно какво са парите. Има ли разлика между понятията паричен знак и пари?
цитирай
3. strianakiev - Дали не греша...
29.09.2007 20:46
Доколкото ми е известно Будизма е учение и се явява на бял свят, като антитеза на религията ведизъм или може би не съм добре информиран?
цитирай
4. fanny - Здравейте...
30.09.2007 06:03
Лихварството е съвършен механизъм за присвояване на пари, съгласна съм. И, да, малък процент от хората на Земята се ползват от него.Но не е ли по-страшно това, че ние "изтърбушихме" нашата планета от алчност, което наистина може да ни погуби? Аз нямам Вашите познания, но зная, че природата не търпи празно пространство...
цитирай
5. strianakiev - Лихварството..какво е това?
30.09.2007 15:36
Това е даване на пари днес срещу връщането им в бъдеща при определени условия..
Но за да стане ясно какво е лихварството се налага да изясним какво са парите...който може да обясни този феномен моля да го направи..
цитирай
6. kostadin - Re
30.09.2007 20:59
За пари могат да се използват всички предмети представлямащи материална ценост за дадена човешка общност.Паричните знаци са само символи на парите.Особено са удобни ,когато искате да размените хартия за нещо материално /Завод ,Къща,/-любим инструмент до скоро на банкерите и държавите.
Парите не могат да изпълняват едовременно вменяемите им две роли :стока и мерна единица.
Стока е хартията върху ,която е отпечатъка определящ стоиността на банкнотата спрямо установената в обществото единица/у нас.Представяте ли си ,колко ползи са пропуснали хората от топлофикацията?Как не са се сетили да използват мерната единица киловат по двата начина/мярка и стока/ ?Не е възможно защото твърде скоро ще лъсне истината.Искате топлина на кредит ,но трябва да върнете топлината с увеличението на банковата лихва в съответсвие с формулата за сложната лихва.Много бързо ще се стигне до момента в който на всички ще стане ясно :
-няма толкова природни ресурси за да се исплатят сумите по лихнвите ,искани от топлофикация.На всички ще е ясно ,че щом ресурса не е налице ,то и самата топлофикация не може да произведе дължимата топлина.
Как е при финансистите?
В момента по световните финасови центрове ежедневно се разиграват 800 пъти /80 000%/
по -голями суми ,отколкото тези,получени от овещественият труд на цялото човечество.За да покрием тази спекулативна търговия е необходимо да работим колко пъти повече?
Светът е пред икономическа криза.
Изходът е във всички случай класически-мизерия и войни за народите.
В този смисъл парите са се превърнали от удобен начин за разплащане в механизъм за увеличаване производителността,изобретателността с една
цел богатите да стават по богати и един неочакван ,но още по мощен ефект-изчерпване на природните ресурси и в резултат идва и реакцията на природата,земята .Идват климатични катаклизми !
цитирай
7. анонимен - И така излиза, че парите са нещо, което..
30.09.2007 21:31
Ни усигуряват сигурна гибел...и най интересното е че те съществуват от 80 века...и за зла участ ролята им се увеличава с всеки ден...всеки ден се реализират няколко трильона транзакции без да има каквото и да било движение на копюри...Умряли са всички хора, които прогнозираха тяното изчезване, но уви това не може да се случи поради много проста причина - те са човешки отношения..Ако имате ереме прочетет прословутия тезис на Хегел за "Трите талера" и ще разберете, колко малко хора знаят какво са парите.
цитирай
8. kostadin - Re:strianakiev
30.09.2007 21:45
Вярно е Будизмът не е религия!
Според учението си Буда се е завърнал в т. н. шуния-там няма нищо или има всичко.
До такъв извод стига и науката -до точката която миг преди големият взрив изобщо я е нямало!!!Е, науката за сега е заецнала на това място....
Днешните, преведени ,Ведическите книги не са написани от самите веди.Цивилизацията създала ведическото учение е асимилирано от пришълци,както се получи в Косово.Многобройното население постепенно проникнало от планининте постепенно измества от политическият живот цивилизованите наги/те са преселници от един изчезнал в океана континент/Му/.Брахманското или жреческото съсловия постепенно преиначава всичко ,което са оставили ведите.Тогава се появяват и религиозните вярвания и записите на санскритски./между другото този език е разбираем за руснаците и сега/Макар ,че много малко хора пишат на него.Все пак в Индия са се запазили многобожествата.Нагите ,Шумерите,древните Вавилонци изобщо не са имали проблеми с въпроса кой и как е създал съвремените човеци.Това настъпва някъде преди времето в което е живял Херодот.
Буда живее около 500 години преди ХристосТогава е имало вече лагерите на материалистите и нематериалистите.Човешкото познание се разделя на два клона-прагматичното и религиозното.Всъшност и двата клона достигат до една обща област-никой не знае как всичко е започнало.
Будизмът и някои от древните текстове на ведите,обаче знаят повече.
цитирай
9. kostadin - За -Х- № 8. анонимен
30.09.2007 22:52
Никъде не съм казал ,че парите са нещо лошо!

Лошо е отношенията ,което съдава използването на магическата формулка за сложната лихва за лично забогатяване .При това всички се разплащаме за цената на лихвата само с част от живота ни.
Той е Божи дар!
Да, експонециалната зависимост ,сега може да се изявява с пълна сила -продаваш ,копуваш ,печелят малко ,губят останалите-,плътно 24 часа в денононщието.
Почти теливизионна игра.Е, за някои завършва с криеницата на руската ролетка.....Един видим недостатък се проявява все по ясно, не можем да произведем толкова колкото дължиме -за изплащане точно на лихвата.Най-голяма радост за финансистите са неплатежоспособните длъжници!Представи си ,че си върнал заема Тогава банкера е изправен пред риска -Ще си намери ли нов баламурник.А колко по-добре ще е да ти прибере и това ,което си направил ,преди да си теглил злополучният заем.
Но и самата лихва страшно много надвишава цената за услугата-даване на пари в заем.Примерно :
Цената на пощенски запис в ПС и цената за превод на пари ,или теглене на пари и т.н. в банка-услугите са много... и солени
Къде отиват средствата -само за лукс и материални придобивки Глупаци между банкерите няма!Целта е еднопосочна, обсебване на материално имущество при неспазване на елементарни равноправни договорни услвия не само с кредитоискателят ,но и спрямо всички нас!
Всъшност нарушава се основен вселенски закон-това което се влива е равно на онова което се излива.Спирането на потоците е противопоказно и природата го санкционира !
В случаят с обсебването на чужди средства просто се краде и се нарушава общият поток на живота ,на човечеството.Използването на средствата получени от лехвите за лични облаги,всъшност е едно огромно препятствие в развитието на света.
цитирай
10. анонимен - RRPGChYCmnNToigykN
25.05.2011 11:03
Kudos to you! I hadn't tohghut of that!
цитирай
11. анонимен - OMMqyXzCRptVXIwtn
25.05.2011 11:33
Stands back from the keybarod in amazement! Thanks!
цитирай
12. анонимен - IBIhyNsNgbE
25.05.2011 14:49
Such a deep awensr! GD&RVVF
цитирай
13. анонимен - dtvnBCfztJHYPXdqjDk
25.05.2011 15:07
2uR9Dq <a href="http://wmeuxsdqswej.com/">wmeuxsdqswej</a>
цитирай
14. анонимен - ircnMBrVU
25.05.2011 16:15
ThatВ’s more than sensbile! ThatВ’s a great post!
цитирай
15. анонимен - JksDDeGpTny
25.05.2011 16:36
Wow! That's a really neat asnewr!
цитирай
16. анонимен - vjEkvaKzPYCMhxwo
25.05.2011 20:27
Fell out of bed feeilng down. This has brightened my day!
цитирай
17. анонимен - bPkXYlYJsHoYGhADU
25.05.2011 21:51
This forum neeedd shaking up and youВ’ve just done that. Great post!
цитирай
18. анонимен - mcqVOxJElcC
25.05.2011 22:41
DidnВ’t know the forum rules allowed such blriilant posts.
цитирай
19. анонимен - BETLOHtAmFb
26.05.2011 13:27
eU8cHl <a href="http://fcsmclbrivtq.com/">fcsmclbrivtq</a>
цитирай
20. анонимен - LMlOlqLWi
26.05.2011 13:32
6yYDMd <a href="http://vroorlfhimcq.com/">vroorlfhimcq</a>
цитирай
21. анонимен - yksIXYvxjAATL
26.05.2011 13:58
xHIOai <a href="http://sicjllminrmx.com/">sicjllminrmx</a>
цитирай
22. анонимен - yksIXYvxjAATL
26.05.2011 13:59
xHIOai <a href="http://sicjllminrmx.com/">sicjllminrmx</a>
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930