Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2008 11:15 - Векторна астрология( чернова )
Автор: kostadin Категория: Технологии   
Прочетен: 2025 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.06.2008 21:21


Нормално е да запитате ,защо Ви занимавамe с тези стари схващания?

Съществува една таблица със сведения ,които дават количествена и качествена оценка на основните принципи и произлизащите от тези свойства 4 елементи:огън ,земя ,въздух и вода. Благодарение на манипулации с тях се получават интересни резултати при задачи с определяне зодия на първо дете ,Критични моменти в живота на човек,определяне на Asc и т н.


                                            Предоставеният материал е плод на астрологически изследвания извършвани от:
                                            -  Георги К. Петров и
                                            - Костадин Г. Петров

    Ще се радваме на всички конструктивни предложения ,мнения  ,забележки ,коментарии   и др., направени по повод на побликуваните материали.



                              
ВЕКТОРНА АСТРОЛОГИЯ


I .Предварителни пояснения и примери

Обикновено за гениалните неща се казва :Колко е просто! Но даже и за проумяването на простите неща се изисква активно мисловно напрягане.

В древността философите са установили ,че всичко съществуващо се оформя под действието на четири 4 основни принципа :“топло”,”студено”,”влажно”и “сухо”. Зад тези названия стои същността на природните сили, които оформят всички видове материя. Това схващане за природата на нещата в материалният свят е много по- древно от времето признато за праисторическо в официалната историческа наука.

В нумерологията числото 4 е символ или признак, показващ единствено възможната материална реализация на каквото и да е . Например кръста образуван от линиите :Asc- Desc и MC- IC.
Забележка:
Съзнавам ,че е добре, всички сведения да са събрани на едно място. Времето ми налага, част от тях да не са поместени тук.
Повече за възгледите на древните може да се намери и прочете в книгите на Джеймс Чърчуед, касаещи потъването и цивилизацията на древният континент „МУ“.Конкретно в „Изгубеният континент Му“ ,“Свещените символи на Му“ и др., както и в книги на Морис Коттерел , конкретно за огромното и повсеместно влияние на Слънцето - в „Пророчествата на Тутанкамон“.
За по- пълно запознаване със същността на символа „кръст“ е необходимо да се търсят допълнително сведения ,както в произведенията на посочените автори ,така и в друга езотерична литература

Понякога основните принципи ги сравняват с агрегатните състояния на материята -твърдо, течно,газообразно и плазмено състояние. Това е едно образно, аналогично представяне, което помага да правим по- образни описания и в астрологията. Основните принципи и агрегатните състояния в никакъв случай те не са тъждествени.
Агрегатните състояния би следвало да са следствие от действието на основните принципи.
Казва се ,че топлото и влажното пораждат живота на новите материални неща.
Дали има истина в това твърдение?
За основният принцип ТОПЛО е възможно да се каже:
Това е количеството топлина, което притежава някоя веществена същност. Най-общо топлината е правопропорционална на температурата. Хората я охарактеризираме с усещането за топло и студено, или я измерваме, спрямо някоя температурна точка, считана за условно за 0. В обикновеният живот това е 0 градуса Целзий, а във физиката - 0 градуса Келвин или това са приблизително, - 273 градуса Целзий-нарича се абсолютна нула. При нея се преустановява движението на молекулите ,а движението вътре в атомите продължава.
Явно ,че топлото и студеното могат да се обособят , като полюси на една и съща енергия. Това е кинетичната енергия на движещите се молекули или енергията способствуваща движението на всичко. В по- топлото тяло, молекулите му имат по- голяма кинетическа енергия. За да стане лесно протичането на химическите реакции е необходимо молекулите да се движат.
За основният принцип ВЛАЖНО е възможно да се мисли ,като за количеството вода ,която се съдържа в свързано (химически) или свободно състояние. Необходимо е да се прави тънката разлика между влажно и течно. Те не са синоними независимо от факта, че много от веществата могат да се втечняват при различни температури и налягания. Водната молекула е с ясно изразена полярност и водата е може би най- добрият разтворител- разтваря всичко, като разлика има само в степента на разтваряне. Във влажна среда много молекули се йонизират и така се облекчава допълнително възможността за протичане на химическите реакции. Под действието на електрическо поле ( например потопени проводници,идващи от полюсите на акумулатор в електролитен разтвор ) положителните и отрицателните йони започват да се движат целенасочено (насочено) към съответните полюси. В разтвора протича електрически ток в две противоположни направления ,обусловени от движението на положителните и отрицателните йони. Наличието на влага ( вода ) спомага много за доброто

протичане на химическите реакции ,при които се образуват различни вещества от които е изграден физическият свят.
За да разбираме дали нещо е топло или влажно е необходимо да съществуват основни принципи, спрямо което да ги сравняваме. Абсолютно противоположното на топлото е студеното ,а на влажното -сухото. Липсата на кинетична енергия или недостатък в някаква степен характеризира температурата или топлото и студеното. Липсата на вода ( влага ) характеризира степента на сухост.
Ясно е ,че наличието на влагата не зависи от топлината Нещо или има вода или няма, както и нещо има кинетична енергия или няма. Без съществуването на топлото ,температурата породена от кинетичната енергия и наличието на вода или влага не е възможно протичането на химически реакции. Ако атомите ,като цяло и молекулите не се движат ,те няма да имат кинетическа енергия способна да ги приближи на разстояние достатъчно за протичане на химически реакции. Ако нещо няма влага ,то и трудно ще настъпи йонизация и химическите реакции ще са силно затруднени. Затруднено ще е и протичането на електрически ток или няма да имаме възможност за промяна в статуквото на молекулите и атомите.
Студеното и сухото са необходим атрибут за разрушаване на старото .Без унищожаване на старото е невъзможно да се появи новото.
Двойките Т-Ст и ВЛ- С нямат влияние една върху друга. Те са независими. Това ни дава възможност да ги представим ,като две взаимно перпендикулярни оси. Само тогава едната и другата ос няма да имат проекции или влияние върху другата ос.
Нормално е да запитате ,защо Ви занимавам с тези стари схващания?
Съществува една таблица със сведения ,които дават количествена и качествена оценка на основните принципи и произлизащите от тези свойства 4 елементи:огън ,земя ,въздух и вода. Благодарение на манипулации с тях се получават интересни резултати при задачи с определяне зодия на първо дете ,Критични моменти в живота на човек,определяне на Asc и т н.
Свойствата на тези елементи ,погледнати на по- ниско логическо ниво на възприемането и обяснението са особено близки до агрегатните състояния на материята и касаят 12 зодии и 7 планети от септнера. Вижте фиг.1

  image

                                              фиг.1


   
    Забележка:
Подробни коментарии по показаното в таблицата на фиг 1 може да се прочете в книгата:
„Основи на древната астрологическа традиция“от автор Фьодор Грузинов с псевдоним Чандра Лал Сингх или - - „Астрология на древните „от същият автор - Фьодор Грузинов.


Тагове:   астрология,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930