Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 940121 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от Януари, 2013 г.
2 3  >  >>
Араби от Австралия и Канада участвали в атентата в Бургас

БЪЛГАРИЯ ОТБЛИЗО, ТОП СКАНДАЛНО.

 

imageТерористичната група, която е направила атентата в Бургас, е арабска, но мъжете са били с двойно гражданство, единият от които има австралийски паспорт, съобщиха от полицията. Другите са имали канадски документи. Те са влезли в страната с фалшива самоличност и фалшиви лични карти. Било доказано, че арабинът с двойно гражданство от Австралия е бил по времето на атентата у нас, но не е комуникирал директно с извършителите. От изтеклата информация не става ясно как хем е участвал в схемата, хем не е имал контакти в страната с другите трима, но пък имало доказателства, че са свързани. imageСлед като установили истинската му самоличност, разследващите са го потърсили на австралийския му адрес, но отТерористичната група, която е направила атентата в Бургас, е арабска, но мъжете са били с двойно гражданство, единият от които има австралийски паспорт, съобщиха от полицията. Другите са имали канадски документи. Те са влезли в страната с фалшива самоличност и фалшиви лични карти. Било доказано, че арабинът с двойно гражданство от Австралия е бил по времето на атентата у нас, но не е комуникирал директно с извършителите. От изтеклата информация не става ясно как хем е участвал в схемата, хем не е имал контакти в страната с другите трима, но пък имало доказателства, че са свързани. imageСлед като установили истинската му самоличност, разследващите са го потърсили на австралий тамошните служби казали, че лицето не се намира на територията на страната. Другите двама помагачи пък имали канадски паспорти по непотвърдена информация, а само по косвени данни. Тази следа не била потвърдена окончателно, но косвено е установена, че всички контактували на френски. В последно време за терористични актове се използвали араби, които имат двойно гражданство, твърдят източници от Интерпол. Така те контактували по-лесно, а следите им се замитали. Освен двойното гражданство, те притежавали няколко чужди фалшиви паспорта от различни страни и проследяването им се затруднявало. Потвърждава се и версията, че камикадзето не е знаел, че ще бъде взривен, а стоящият встрани е активирал бомбата. Планът се е объркал, когато е започнал спор с един от пътниците. Припомняме, че на 18 юли на летището в Бургас бе извършен атентат, при който загинаха петима израелци, един български граждани и атентаторът.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/0wHxCmxawMc


Категория: Технологии
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове: 5
Пишете коментарии ако мислите на автора ги харесвате или не

Това е постинг от Vmir ,ангажиращ обществото на блогерите , но не им дава право да го коментират

Тази сутрн получих от щерка ми в САЩ предупреждeние, че е хванат платен форумен драскач на ГЕРБ”. Позачудих се на нелепото определение хванат” (къде ли са го задържали…) и не по малко наивната комбинация на уж готов коментар, който трябвало само да  изкопира без инструкцията как да звучал (как ли пък зазвучават по друг начин неща, които вече са написани?). Дори и да имаше нещо вярно в нескопосаната глупост, не схващах "новостта" на подобно действие, което по невинността си бледнее неимоверно пред явните измами, разиграващи се ежедневно пред очите ни. Напомних на щерката да не забравя, че в България Андрешковщината минава за добродетел, а губенето на чуждото време с упорито повтаряне на глупави постановки за омаскаряване на другите е любим прийом на точно определена партия.   

Още по-голямо беше учудването ми, когато малко по-късно в блога прочетох, че и други са били предупредениза хванатия платен драскач на ГЕРБ. Което идва да покаже, че предупреждението” e разпратено ОРГАНИЗИРАНО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, а не е резултат от наблюдателността на изпращача, както бях заблуден от мейла на щерка ми, която беше пропуснала да ми напише, че линка й е бил изпратен, а не е лично нейна находка.

Случката веднага ми припомни, че тези дни се видях принуден да забраня коментарите в блога си заради неприятната прилепчивост на коментиращ, който зад претенцията за репресиран от комунистите ми е губил дни да опровергавам комунистическите му клевети в блога ми. Що за плюнка трябва да е човек, че да разчита на разсеяността на хората, за да се представи за политическия си противник, и да му припише собствените си отвратителни гадории?


И такива плюнки искат да ме управляват???


Истинският проблем за мен отдавна не е само в измамата и превръщането й в политика, с която честният човек бива оклеветяван като измамник, а загубата с години наред се нарича печалба”. Защото, щом бабите и бандюгите били гласували за убавото мумче то значело, че измамите и клеветите му били напълно в реда на нещата, дори когато попадат под ударите на закона (щом имаме партия зад гърба, винаги можем да накараме феновете си да погазят правосъдието, като например, обявят неотложните реформи за корупция, а демокрацията за диктатура, даже свирепа диктатура, колко му е да се затръшкат едни партийни активисти, а поетичните натури да ги вземат за многострадални чада на народа?).

Още по-големият проблем е, че същите организирани злостни клеветници и измамници нагнетяват общественото пространство с лъжите и клеветите си, за да обосноватнуждата от СМЯНА НА СИСТЕМАТА. Защото настоящата “СИСТЕМА, която е повалила България е не друго, а ПРЕВЪРНАТАТА В ПОЛИТИКА АНДРЕШКОВЩИНА, целта на която е да потъне България в блатото. С тази идея се изчерпва цялата представа за политика на Андрешковците, а тактиката за осъществяването й са клеветите и омаскаряването на всичко читаво и годно, което би помогнало на България да излезе от блатото на Андрешковщината.


Категория: Технологии
Прочетен: 1169 Коментари: 3 Гласове: 0
Може да я намерите на:
http://learnfree.eu/desktop/download
learnfree.eu/desktop/download
Категория: Технологии
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове: 3
Защо закона забранява обсъжданията в деня преди изборите?

Може би за да се използва тишината за извършване на неща ,които избирателите не трябва да научат?
Вие какво мислите по този наглед безобиден забранителен текст?
Категория: Технологии
Прочетен: 994 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 26.01.2013 19:41
Таро Асо: Япония трябва да насърчи пенсионерите „да си тръгнат от тоя свят“ Японският финансов министър коментира, че ако не може да се грижи сам за себе си, предпочита да умре вместо да тежи на държавата Препоръчай (2)
image

Японският финансов министър Таро Асо. Снимка: Ройтерс

Японският финансов министър Таро Асо заяви, че пенсионерите трябва да бъдат насърчени „да побързат да си тръгнат от тоя свят“ вместо да костват на правителството средства за медицински грижи, когато вече не могат да се грижат за себе си, съобщава Associated Press.

„Бог да ви е на помощ, ако ви принудят да живеете, когато искате умрете. Не може дори да спите добре, когато знаете, че всичко това се плаща от правителството“, е завил Асо, който е и вицепремиер на страната, на среща на Националния съвет за социални реформи.

„Този проблем няма да се реши, освен ако не ги насърчим да побързат да починат“, посочва  той.

„Нямам нужда от такъв вид грижи. Аз ще умра бързо“, изтъква Асо, допълвайки че е оставил писмени инструкции животът му да не бъде изкуствено удължаван.

Това не е първият случай, когато 72-годишният Асо е предизвиквал фурор с изказванията си. През 2001 г. той заяви, че успешна държава е тази, където „богатите евреи искат да живеят“.

Демографският проблем е чувствителна тема в Япония, където почти една четвърт от 128-милионното население е на възраст над 60 г. През следващите 50 г. тази цифра се очаква да нарасне до 40%.

По статията работиха: Георги Стоянов, редактор Андрей Любенов
Категория: Технологии
Прочетен: 1217 Коментари: 2 Гласове: 6
 Държавният глава и върховен главнокомандващ ще разчита на милостта на министър председателя ,когато иска да получи сведения от разузнаването .Недай си боже да има война на наша територия .Мисля ,че за държава с население по малко от това на един не много голям мегаполис е лукс изобщо да имаме президент ,щом не можемда имаме войска и не можем да си произведем храната До сега мафията успя да си изгради държава Сега тя се сдиби и с разузнаване ,което ще плащаме ние ,но плодовете му ще се ползват от други.
Къде ли се е покрило президентчето ?
Разбрахте ли защо ви се разреши да гласувате за измислен от ГЕРБ ,а не от народа референдум
"Разузнаването" мина към Министерския съвет Парламентът прие още един законопроект от пакета за службите 25 яну 2013 10:56 2  
image 83-ма депутати гласуваха “за“, а 22-ма се въздържаха. Снимка: архив Булфото

Парламентът прие на първо четене законопроекта за Държавна агенция "Разузнаване". 83-ма депутати гласуваха “за“, а 22-ма се въздържаха.

Тази седмица в Народното събрание беше внесен пакет от законопроекти, който трябва да регламентира работата на службите – Национална служба за охрана, Националната разузнавателна служба и военното разузнаване. Вчера депутатите приеха на първо четене законопроект за управление на системата за защита на националната сигурност. Те гласуваха и законопроекта за военното разузнаване.

Темата за националата сигурност предизвика бурни дебати в парламента, който стигнаха до темата кой обича вътрешния министър Цветан Цветнов и дъщерята на лидера на ДСБ Иван Костов.

В приетия днес законопроект да Държавна агенция “Разузнаване“ е регламентирана цялостно разузнавателната дейност в България с изключение на военноразузнавателната, която се предлага да бъде регламентирана с проекта за Закон за военното разузнаване.

Държавна агенция "Разузнаване" става част от системата на изпълнителната власт и отива на подчинение на Министерския съвет. Дадено е определение на понятието "разузнавателна информация", изброени са сферите на дейност на агенцията, в които тя събира такава информация и осъществява разузнавателни операции. Изрично е посочено, че на Държавна агенция "Разузнаване" не се поставят задачи от вътрешнополитически характер.

Предвижда се Министерският съвет да прави предложение до президента за назначаване на генералния директор, на неговите заместници. Регламентирано е сътрудничеството с разузнавателни органи на други държави и структури в НАТО и ЕС.

Предлага се да бъде въведена нова фигура за българското разузнаване - инспекторът. Той ще бъде на пряко подчинение на председателя на агенцията, но ще се назначава от министър-председателя и ще има възможност да докладва на него в случай на разпореждане от председателя конкретна проверка да бъде спряна или да не бъде започната.

В проекта на закон цялостно е регламентиран статутът на служителите. Посочени са ограничения по отношение на информацията, която може да бъде предоставяна при осъществяване на парламентарния контрол, от който са изключени данни относно организацията, средствата и способите при изпълнение на специалните задачи, осъществени чрез оперативно-разузнавателна дейност, и за служители и лица, които сътрудничат на агенцията.

Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков посочи, че най-голямото постижение на законопроекта е девоенизирането на разузнаването. Той поясни, че трябва да се обмислят някои текстове, като например дали да се постави задължително изискване председателят и заместниците му да имат 10 годишен професионален стаж в службите или да се остави и лица без стаж в разузнаването да заемат тези постове, предаде БТА.

Венцислав Лаков от "Атака" приветства преминаването на разузнаването на подчинение на министър-председателя. Проблем според "Атака" е, че се ограничават права по законите за достъп до информация и за класифицирана информация. Няма срокове за унищожаване на събраните лични данни, отчете Лаков и добави, че парламентарният контрол трябва да се осъществява на паритетен принцип.


Категория: Технологии
Прочетен: 840 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 25.01.2013 11:35
Хората са толкова много ,че са престанали да бъдат богатството на държавите
Категория: Технологии
Прочетен: 939 Коментари: 1 Гласове: 1
08.12.2012 18:30 - ПОДКРЕПА ЗА МАРИО ! Автор: ronix Категория: Други   image
Прочетен: 82 Коментари: 1 Гласове: 12

Оригинален текст от Тера

Който иска да се сбъдне мечтата на Марио, може да изкопира този пост в неговия блог! Дано успеем всички заедно да помогнем на това чудесно момче!


Да, наистина ме разплака, а аз не съм от плачливите. По-скоро съм рационален тип, отколкото емоционален.  Не, че се  гордея особено с това, но такива са фактите.

 

Обаче постъпката на това момче, което по-скоро бих нарекла млад мъж, нищо че е само на 15 години ме просълзи и неговата реакция, когато го запитаха как се чувства, той съвсем простичко, по детски искрено каза: „Не се чувствам герой. Те викаха за помощ и отидох да им помогна.”

 

Тогава се разплаках и даже и сега като го пиша, пак се трогвам и просълзявам.

 

Може и да сте го гледали в Новините, а може и да сте го пропуснали. Затова обяснявам – това момче е отишло да спасява две 11-годишни деца, които са си играели на Белоградчишките скали. Едното пада, а другото започва да вика за помощ. Марио ги чува и отива да се притече на помощ. Успява да стигне до детето, което е паднало, то е със сцепена глава и цялото в кръв. Качва го на гърба си и успява да се изкатери обратно на безопасно място. Накратко – спасява му живота.

 

Марио живее заедно с тримата си братя, зарязани от родителите,  в социален дом в Белоградчик. Не мога да знам поради какви причини родителите са изоставили четирите си момчета... предполагам само, че не от хубаво ... и не съм аз човекът, който ще ги осъжда за това...

 

Марио иска да стане футболист, поне така казаха по тв-то, даже имал и успехи в тази област. Мечтата му е да играе в „Челси”.

 

Идеята на този пост е да помогнем на това момче със силен характер и дух да си сбъдне мечтата.

 

Разбира се, че няма как да отиде директно в Челси! J

 

Но може да му се помогне примерно да отиде в школата на Бербатов. Тук не става дума за дарителски SMS-и или пък дарителски сметки. Ако ставаше дума за това, веднага щях да се отзова, както съм го правила.

 

Мисля си, че ако това момче получи силна гражданска подкрепа, би могло поне да се опита да си осъществи мечтата. Да има възможност да тренира в добра юношеска школа и да получи сътветната подготовка.  После всичко си зависи от него!

 

Даже се надявам, че този репортаж са го гледали хора, които могат да му помогнат в това отношение. Но понеже няма как да съм сигурна в това, си мисля,  че и една обществена подкрепа би била от полза. В крайна сметка всичко зависи от хората.

 

Ако този пост срещне достатъчно поддръжници, ще го изпратя после на фондация „Димитър Бербатов”. Дано намери отклик.

 ПО

Нагоре

Тагове: Марио, спасил живот, друго момче,

    Гласувай:   13   1  
Гласът ви бе приет!
Подобни постинги СУПЕР МАРИО Тагарински
Ценното време на зрелостта
СУПЕР МАРИО Прочелите постинга прочетоха и: Kaква Тракия? Каква гордост?
Hard to be true
Обичай Темерута!
  Коментари 1. ivoki - https://www. facebook. com/pe...
31.12.2012 21:03 https://www.facebook.com/perdainatatyk?ref=hl цитирай
Категория: Технологии
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове: 2
image
9 декабря 2012 года 11:27 | Олег Гладунов Текст Фото Видео
Газопровод в никуда Строительство «Южного потока» не имеет экономических обоснований

Под занавес недели в Анапе президент Владимир Путин принял участие в церемонии символического начала строительства газопровода «Южный поток», который будет поставлять топливо в Европу в обход Украины. Церемония проходила с большой помпой, в шатрах, установленных на морском побережье, в ней приняли участие около 200 гостей.

Общая стоимость нового трубопровода составит 16 млрд евро, из которых 10 млрд будет стоить его морской участок. Всего предполагается прокладка четырех веток, мощность каждой из которых – 16 млрд куб м газа. Протяженность «Южного потока» более 2,3 тыс. километров. Ввод газопровода в эксплуатацию и начало поставок газа запланировано на декабрь 2015 года.

Как заявил Путин: «Южный поток» создаст условия для надежного обеспечения газом стран Южной Европы». Маршрут газопровода пройдет через акваторию Черного моря с заходом в экономическую зону Турции и выходом на побережье Болгарии в районе города Варны. Далее российский газ пойдет через территорию Болгарии, Сербии, Венгрии и Словении на север Италии, до населенного пункта Тарвизио. Газоотводы от основной магистрали предполагается построить в Греции, Хорватии и Сербии.

Однако проблема в том, что, по мнению большинства экспертов, этот проект не имеет никаких экономических обоснований. Существующие транзитные мощности России уже сейчас в два раза превышают реальные объемы газа, который транспортируется. Если к ним прибавить мощности двух новых веток «Северного потока» и четыре ветки «Южного потока», то транзитные возможности страны достигнут 300 млрд куб м газа в год, а Россия в этом году транспортирует не больше 140 млрд куб м газа. Так может, он строится только для того, чтобы обойти Украину?

О том, зачем власти строят «Южный поток», и сможет ли Россия обойтись без украинского транзита, «СП» побеседовала со старшим экспертом ИЭП им. Гайдара Сергеем Жаворонковым.

 

- Сейчас завершено строительство двух веток «Северного потока», но даже первая ветка газопровода не полностью загружена, по ней прокачано около 10 куб м газа, а ее мощность составляет 28 куб м. Тем временем, потребность газа в Европе снижается по причине кризисной ситуации в экономике. Кроме того, снижается и спрос на российский газ – в этом году он упал на 24% из-за конкуренции с поставщиками сжиженного газа с Ближнего Востока и Африки, объем продаж которых на европейском рынке нарастает.

«СП»: - Тогда для чего власти собираются строить еще одну трубу, они всего этого не знают?

- Одна из задач, вероятно, чисто политическая – сократить зависимость транзита газа в Европу от Украины, с которой постоянно возникают проблемы, хотя поставки газа через Украину стоят гораздо дешевле. Кстати говоря, даже когда будет построен «Южный поток», Украина все равно останется крупнейшим транзитером, через нее будет экспортироваться порядка 80 млрд куб м газа, так что обойти ее не получится. Нам выгоднее поставлять газ дешевым украинским транзитом еще и потому, что здесь имеет значение стоимость внутри российского транзита, которая входит в себестоимость газа. Например, недавно на Ямале начали добывать газ из нового месторождения, но его себестоимость выше, чем у старых.

«СП»: - Почему так получилось, ведь новое месторождение по определению должно быть дешевле?

- Все дело в газопроводе Бованенково – Ухта. Вместо того чтобы спокойно довести его по суше на юг Ямала, где уже есть транспортная система, его решили строить через вечную мерзлоту и льды, непонятно зачем. Видимо потому, что так строить дороже, и подрядчики смогут больше заработать. Дело в том, что в России хозяйничают приближенные к власти подрядчики, которые навязывают самые невыгодные условия. Именно поэтому у нас любят рыть трубы, когда начинается зима, и даже укладывать асфальт – так дороже.

«СП»: - Наверное, и «экономическое обоснование» строительства «Южного потока» в том, что подрядчиком является Аркадий Ротенберг, друг и спарринг-партнер президента Путина?

- По большому счету да, Ротенбергу 16 млрд евро не помешают. Но строить газопроводы в никуда - для России вовсе не новость. Можно вспомнить газопровод Сахалин – Владивосток – Хабаровск, мощность которого избыточная, и газ, поставляемый по нему, продавать просто некуда. Когда начиналось строительство этого газопровода в 2007 году, говорилось, что, конечно, Владивостоку и Хабаровску такого количества газа не нужно, но мы договоримся с Китаем по цене, построим туда отвод и будем продавать газ китайцам. Газопровод построили, выбросили на строительство около 300 млрд рублей, на которые можно было бы выстроить как минимум два завода по сжижению газа. В чем преимущество сжиженного газа, все в мире уже понимают – он не привязан к конкретному месту поставки. А газопровод привязан к Китаю, который теперь заявляет: раз вам все равно девать газ больше некуда, продавайте нам по цене ниже рыночной. Китайцы готовы покупать у нас газ только по 200 долларов за 1 тыс. куб м, что абсолютно невыгодно. В результате газопровод зашел в тупик, и деньги – на ветер.

«СП»: - Помнится, после последних скандалов с «Газпромом» в Европе, власти говорили, что мы разворачиваем экспорт газа на Восток, и что же теперь, передумали?

- История с походом на Восток – это была такая экономико-дипломатическая схема, в которой Россия проиграла. В этой схеме участвовал Китай, который планировался основным покупателем российского газа, но переговоры так ни к чему не привели. Китай согласен покупать газ только за треть его рыночной стоимости. И теперь, на недавнем саммите АТЭФ, было подписано соглашение о строительстве завода по производству сжиженного газа во Владивостоке, чтобы использовать газ из трубы. Вот интересно, неужели нельзя было построить этот завод пять лет назад, и не во Владивостоке, а на Сахалине, вместо того, чтобы тянуть трубу за 300 млрд рублей? В этом вся наша экономика.

«СП»: - И еще вопрос: если отношения с Азербайджаном у России окончательно испортятся, и он перестанет давать нам газ, то не остановятся ли даже действующие газопроводы в Европу?

- Действительно, газовая труба отличается тем, что в ней должен быть определенный объем газа, чтобы создавать давление. И без азербайджанского газа заполнить действующие газопроводы в Европу будет трудно, не говоря уже о «Южном потоке». Проблема в том, что сейчас Азербайджан дает нам газ для транзита в Европу, но он так же спокойно может продавать его через Турцию, минуя Россию. А отношения с Азербайджаном у нас сейчас сложные, не только с точки зрения экономической – они прямые конкуренты России по экспорту и газа, и нефти, но и с политической. Режим Алиева практически открыто говорит о новой войне с Арменией, а Россия декларирует, что является гарантом ее безопасности. И если ситуация разрешится военным конфликтом, то азербайджанского газа нам не видать.

«СП»: - Можно сделать вывод, что 16 млрд евро будут выброшены на ветер, как и 300 млрд рублей на дальневосточный газопровод?

- Скорее всего, гораздо больше. Достаточно вспомнить только последние объекты, построенные во Владивостоке к саммиту АТЭФ, или Олимпийские стройки в Сочи. Сначала подрядчики заключают договора, и все их устраивает, но потом в ходе строительства заключаются дополнительные соглашения, и стоимость объекта увеличивается в разы. Поэтому все, что у нас строится, в процессе строительства резко дорожает в цене.

 


Категория: Технологии
Прочетен: 1217 Коментари: 0 Гласове: 5
Израильские ученые: Курение не только вредно, но и полезно 23.08.2012 15:21 Израильские ученые сделали еще один шаг на пути к открытию способа лечения болезни Паркинсона: они обнаружили генетический механизм, связанный с курением, который сдерживает развитие этого дегенеративного заболевания, передает Meddaily со ссылкой на «Синьхуа».

Данное исследование было проведено группой израильских ученых из Университетского госпиталя Хадасса, Еврейского университета Иерусалима, больницы "Бейлинсон" и Тель-Авивского университета, а также итальянского научно-исследовательского института. Они изучили данные 677 пациентов с болезнью Паркинсона, 438 из которых не курили никогда в жизни, а 239 делали это в настоящее время или раньше.

В результате ученые смогли установить связь между никотиновой зависимостью и защитным механизмом, который предотвращает развитие болезни. Оказалось, что гены CHRNB5, CHRNB4 и CHRNB3, отвечающие за предотвращение развития болезни, становятся зависимыми от никотина.
Это открытие помогло ученым понять, как именно никотин предотвращает повреждение содержащегося в мозгу химического вещества допамина, который, как считают ученые, связан с развитием болезни.

"Комбинация генов, которую мы выявили, очень важна, поскольку позволяет нам лучше понять механизм, с помощью которого курение снижает вероятность Паркинсона", - заявил газете Ha"aretz руководитель научной группы, профессор Бенджамин Лерер. Тем не менее, он подчеркнул, что связанные с курением болезни перевешивают открывшиеся выгоды, и что ученые ищут новые методы лечения, не включающие опасные привычки.

Связь между курением и профилактикой болезни Паркинсона была впервые установлена в 2001 году в докладе, опубликованном в медицинском журнале Epidemiology. Выяснилось, что люди, которые курят (или курили в прошлом), на 60% реже страдают от развития болезни, которая поражает центральную нервную систему, чем некурящие.
Предыдущие исследования обнаружили и другие положительные воздействия никотина: улучшение концентрации внимания и памяти. Кроме того, сигареты также помогают шизофреникам контролировать свои симптомы. www.regions.ru/news/2422280/
Категория: Технологии
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3  >  >>
Търсене

Календар
«  Януари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031