Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1048379 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от 24.01.2013 г.
08.12.2012 18:30 - ПОДКРЕПА ЗА МАРИО ! Автор: ronix Категория: Други   image
Прочетен: 82 Коментари: 1 Гласове: 12

Оригинален текст от Тера

Който иска да се сбъдне мечтата на Марио, може да изкопира този пост в неговия блог! Дано успеем всички заедно да помогнем на това чудесно момче!


Да, наистина ме разплака, а аз не съм от плачливите. По-скоро съм рационален тип, отколкото емоционален.  Не, че се  гордея особено с това, но такива са фактите.

 

Обаче постъпката на това момче, което по-скоро бих нарекла млад мъж, нищо че е само на 15 години ме просълзи и неговата реакция, когато го запитаха как се чувства, той съвсем простичко, по детски искрено каза: „Не се чувствам герой. Те викаха за помощ и отидох да им помогна.”

 

Тогава се разплаках и даже и сега като го пиша, пак се трогвам и просълзявам.

 

Може и да сте го гледали в Новините, а може и да сте го пропуснали. Затова обяснявам – това момче е отишло да спасява две 11-годишни деца, които са си играели на Белоградчишките скали. Едното пада, а другото започва да вика за помощ. Марио ги чува и отива да се притече на помощ. Успява да стигне до детето, което е паднало, то е със сцепена глава и цялото в кръв. Качва го на гърба си и успява да се изкатери обратно на безопасно място. Накратко – спасява му живота.

 

Марио живее заедно с тримата си братя, зарязани от родителите,  в социален дом в Белоградчик. Не мога да знам поради какви причини родителите са изоставили четирите си момчета... предполагам само, че не от хубаво ... и не съм аз човекът, който ще ги осъжда за това...

 

Марио иска да стане футболист, поне така казаха по тв-то, даже имал и успехи в тази област. Мечтата му е да играе в „Челси”.

 

Идеята на този пост е да помогнем на това момче със силен характер и дух да си сбъдне мечтата.

 

Разбира се, че няма как да отиде директно в Челси! J

 

Но може да му се помогне примерно да отиде в школата на Бербатов. Тук не става дума за дарителски SMS-и или пък дарителски сметки. Ако ставаше дума за това, веднага щях да се отзова, както съм го правила.

 

Мисля си, че ако това момче получи силна гражданска подкрепа, би могло поне да се опита да си осъществи мечтата. Да има възможност да тренира в добра юношеска школа и да получи сътветната подготовка.  После всичко си зависи от него!

 

Даже се надявам, че този репортаж са го гледали хора, които могат да му помогнат в това отношение. Но понеже няма как да съм сигурна в това, си мисля,  че и една обществена подкрепа би била от полза. В крайна сметка всичко зависи от хората.

 

Ако този пост срещне достатъчно поддръжници, ще го изпратя после на фондация „Димитър Бербатов”. Дано намери отклик.

 ПО

Нагоре

Тагове: Марио, спасил живот, друго момче,

    Гласувай:   13   1  
Гласът ви бе приет!
Подобни постинги СУПЕР МАРИО Тагарински
Ценното време на зрелостта
СУПЕР МАРИО Прочелите постинга прочетоха и: Kaква Тракия? Каква гордост?
Hard to be true
Обичай Темерута!
  Коментари 1. ivoki - https://www. facebook. com/pe...
31.12.2012 21:03 https://www.facebook.com/perdainatatyk?ref=hl цитирай
Категория: Технологии
Прочетен: 859 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

Календар
«  Януари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031