Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1053633 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от 24.02.2013 г.

Плевнелиев дозакопа българската енергетика, заяви изненадващо в интервю във „Всяка неделя“ Стефан Гамизов. Той издаде, че бившият регионален министър е спазарил поста си президент за подпис върху договор за получаване на ток от двата ТЕЦ-а „Марица“. Те бяха продадени на американска фирма още от Иван Костов, аПлевнелиев подписал документ преди две години, според който напълно отговарят на европейските стандарти, като знаел, че те произвеждат ток в пъти по-скъп от този на АЕЦ „Козлодуй“. Това са така наречените несъбираеми разходи във фактурите ни, обясни Гамизов. Те стават все по-високи, защото токът в „Мариците“ поскъпва и е стигнал до 136 лева. Но националните интереси бяха продадени в името на личните. Той обясни и че ЧЕЗ сама си произвежда скъп ток в ТЕЦ Варна с много скъпи вносни въглища, а енергийният регулатор не й е попречил. Това са двете натоварващи пера в сметките, които ще стават все по-големи и по-големи. Третото е зелената енергия, която се рекламира от банката на Цветелина Борислвова. От енергетиката може да се краде най-много, каза бизнесменът, а хората го усещат късно. Момента АЕЦ „Белене“ не товари сметките, защото не работи. България пък винаги е била заложник на чужди интереси и чужденците се отблагодаряват по различни начини на политиците. Плевнелиев не е поискал пари, а пост, твърди той. А Борисов просто е послушал външните ни кукловоди и го е предложил. Да застанеш днес на страната на протестиращите, когато самият ти си ги довел до това положение бе коментирано като цинизъм.

© skandalnf.net
Категория: Технологии
Прочетен: 1362 Коментари: 1 Гласове: 3
  image   Черноморието иска да е отделен щат 24.02.2013 20:42 19 2

Цялото българско Черноморие да стане самостоятелен административен щат, поиска новоучредено гражданско сдружение. Идеята бе лансирана в разгара на днешните протести от ръководството на Национална асоциация Българско черноморие. Зад нея застават хиляди жители на Поморие, Несебър, Царево, Созопол и Приморско. Те настояват всички общини с излаз на море да се обединят и да получат автономия, предаде Стандарт нюз.

Асоциацията ще внесе утре официална декларация до Президента и НС, в която елегантно представя исканията си.

"Като част от протестиращите и ние искаме фундаментални промени за по-добър живот. Може би е добре да се помисли за обособяване на българското Черноморие на конфедеративен принцип като територия със специален статут. Факт е, че туризмът изхранва голяма част от населението, затова развитието и благоустрояването на курортите трябва да се подкрепя, а не блокира", се казва в депешата. От текста се разбира, че крайморското население надига глас да се отцепи от държавата в автономна област.

Повод за гнева на местните е намерението да бъде сложен мораториум върху закона за устройство на черноморското крайбрежие. Те протестират още и срещу атаката на зелени организации, които напоследък стопират десетки важни проекти по морето.

"С огромно безпокойство констатираме, че напоследък все повече се чуват екстремистки гласове с ултралеви идеи за публично владение и ползване на частната собственост в България. Няколко лидери на зелени НПО, за които опазването на природата не е кауза, а бизнес за милиони, постоянно рекетират собственици и притискат парламента да приема закони равносилни на масова национализация. Този нарочно подстрекаван нихилизъм доведе до абсурдни идеи, които целят блокиране развитието на Българското Черноморие", пишат недоволните до президента.

Редактор: Десислава Ушатова Рейтинг: 3.0 от 5 - actualno.com  

Категория: Технологии
Прочетен: 2054 Коментари: 3 Гласове: 6
Последна промяна: 24.02.2013 23:59
Политическите партии никога няма да се съгласят да си отидат .Даже сегашните протестиращи ще трябва да си образуват структурирано тяло ,подобно на партиините тела.
Ще ви обърна внимание на нещо ,което трябва да се направи в името на народа .
Админстрацията,воените и полицията са департизирани Президента и вицето му също .
Необходимо е същото да се случи и с министерският съвет и депутатите В тях не са ни нужни партиици ,а хора които ще работят за народа си .В този смисъл нека партиите да са инкубатори на идеи.
Да отпаднат субсидиете и привелегиите на парламентарно представените партии .Нека тези пари отиват за заплати на депутатите,които ще се департизират.
Държавните и общинските служби също трябва да се департизират.
А изборите да бъдат така както са си или да се променят.

Народното събрание трябва да гласува тази департизация под натиска на народа.Никакви привилегии за парламентарно представените партии.Даже би трябвало да връщат почупените за екстри народни пари
После нека си мързелуват до следващият парламент
Категория: Технологии
Прочетен: 2000 Коментари: 2 Гласове: 7
Последна промяна: 24.02.2013 16:56
Търсене

Календар
«  Февруари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728