Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1048268 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от Юни, 2008 г.



        Качване или прикрепване на ЛКС към определена точка от зодиакалният кръг

    Особености на зодиакалният кръг- радиусът му е произволен по големина. Нея я определя астролога от съображения за удобство. Това означава че радиусът е възможно изобщо да го няма т. е. окръжноста може да се изроди и в точка ,върху която са означени 360 градуса или 12 зодиакални знаци, или избраната домова мрежа .
Оста Вл-С или С-Вл е винаги лежаща върху радиуса, прокаран от центъра на хороскопа към точката, в която искаме да разположим ЛКС. При това ,след като е качена върху хороскопа, в определената точка е възможно ЛКС да се мести успоредно сама на себе си с оглед на нашето удобство и свободното място върху листа.Виж фиг. 5

image



фиг. 5 Особености на кръга на хороскопа и разположението на ос Вл-С

При изображението осите още не са наименовани. Това става при спазване на известни правила:
    - Оста Т-Ст или Ст -Т е винаги перпендикулярна на Вл.- С. Когато точката е в дневната част на хороскопа (Над оста Asc- Desc ) водещ по часовата стрелка е основният принцип Топло(Т).Виж фиг.6 -Водещ осн. принцип за ос Т-Ст над Asc

    На фиг.6 и фиг.7 е показан кръг -условно изобразяващ хороскоп ,линията Asc- Des.разделя хороскопа на Дневна (Дн) и Нощна (Н) части. Показани са посоките на ос Т-Ст в произволни точки.Коя ще е водещата посока Т или Ст зависи от разположението на точката -в дневната или в нощната част се намира.

image

фиг.6 -Водещ осн. принцип за ос Т-Ст над Asc
Водещ ,по часовата стрелка в нощната част е осн. принцип Ст

    Когато точката от хороскопа е в нощната част водеща посока по часовата стрелка е основният принцип Студено ( Ст ).Виж фиг.6- Водещ ,по часовата стрелка в нощната част е осн. принцип Ст

Особеност има в самият Asc и Desc:
В точката на Asc става самата промяна на посоките на оста Например, ако вървиме от Нощната страня през Asc, то в неговото място се извършва промяната (завъртането) на посоките на оста. Виж фиг.7- В точката на Asc става завъртането ,промяната на посоките за оста Т-СтВ точката на Desc става аналогична промяна -водеща става основният принцип Ст.Виж също на фиг .7- смяна на водещия по часовата стрелка основен принцип -от Т става водещ Ст


  image

фиг.7- В точката на Asc става завъртането ,промяната на посоките за оста Т-Ст
- смяна на водещия по часовата стрелка основен принцип -от Т става водещ Ст

Правилото за остта"ВЛ-С" или "С- Вл", която съвпада с радиуса към конкретната точка ,в която поставяме ЛКС е:
    Всички женски знаци съдържат влага и посоката на Вл при тях е към центъра на окражноста,на хороскопа. За мъжките или нечетни е обратно. Основният принцип Сухо сочи към центъра на хороскопа. Виж означените със собств номера фигури, 5 и 6 в приложенията

            Приложения
    Прилагамe и две схеми със зображение на ЛКС ,ако хороскопа е изцяло дневен или Нощен. Такава постановка в действителност се получава при преднаталните прогнозни проучвания .Времевият интервал от зачеването до физическото отделяне, от майката описва не само еволюцията ни, като биологически организми ,но и много неща ,с които в една или друга степен ще се срешнем в житейският ни път.

На фигурите от приложението може да се видят ЛКС в всеки знак ,в зависимост от това в Н. или Дн. част са разположен ( това касае ос Т-Ст ) ,както и според зодията в която се намират ( това касае ос ВЛ-С ) .





image





                               Фиг.6 е номер от само за приложението

                         image

                         фиг.5 е номер само за приложението

Забележка :Означените върху картинките от приложенията :фиг 5 e номер само за приложениет,  за Дневен зодиак и фиг 6-(от приложението) - за нощен ,тъй като са взети от друг материал и са само пояснителни.


В въпросите, които разглеждаме, обикновено ще сумираме вектори. Това става по правилото на успоредника или за сумиране на повече от два вектора ще използваме верижен многоъгълник. Ако се налага ,то ще бъде показано в примерите.
При работа с конкретни хороскопи са възможни усложнения,породени от въздействието на различни астрологически фактори... Не е възможно всичко да се обясни в няколко реда. Добре е всичко да върви по реда си на появяване, вследствие на  проблеми появяващисе  в практиката.
Категория: Технологии
Прочетен: 2055 Коментари: 2 Гласове: 0

Показаните в таблицата данни
е възможно да се представят графически,като точки лежащи в равнината на правоъгълна декартова координатно система.
( Таблицата е в края на предният постинг .Виж :
http://kostadin.blog.bg/viewpost.php?id=206695 )
Всяка, така, получена точка , съответства на конкретен астрологически фактор- зодия или планета.Тази координатна система има за оси двойките Т-Ст и Вл- С. Наричам я Локална Координатна система( ЛКС).Тя е показана на фиг.2



    image

фиг.2 локална координатна система ( ЛКС)
Изобразяване на количествените и качествени показатели за зодиакален знак Овен е показано на фиг.3.




    image

фиг.3 изобразяване на точката символизираща Овена в ЛКС

При формирането на елемента за някой от зодиакалните знаци участвуват 3 основни принципа. Тези, които лежат на една ос са антигонисти и алгебричният сбор показва величината на оставащият елемент. В качествено отношение винаги отчитаме елемента ,които изчезва при изобразяване на точката. Например:Виж на фиг. 4 Стрелец, който съдържа:4,5т, 2,5с, 0,5вл.


image
   

фиг.4 Изобразяване в ЛКС на точката съответствуваща на зодия Стрелец.


На фиг.3а е изобразен радиус вектора на зодиакалният знак Овен.









image













фиг.3а

Важна забележка!
Необходимо е да се отбележи,че с въвеждане на координати за астрологическите фактори е осъществено проникване във всички математически раздели и е възможно да извършваме всички позволени операции. Координатите дефинират не само точка от равнината ,те дават връзка с комплексните числа ,комплексните функции, математическите тригономенрични редове ,чрез връзка между тригонометрични и експоненциални зависимости,както и връзка с векторите и векторното смятане.

Хипотезата ни е:
Ако характеристиките отразяват открити отдавна истини ,то астрологията ще работи с точността на математиката.
Категория: Технологии
Прочетен: 5166 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 28.06.2008 12:02

Нормално е да запитате ,защо Ви занимавамe с тези стари схващания?

Съществува една таблица със сведения ,които дават количествена и качествена оценка на основните принципи и произлизащите от тези свойства 4 елементи:огън ,земя ,въздух и вода. Благодарение на манипулации с тях се получават интересни резултати при задачи с определяне зодия на първо дете ,Критични моменти в живота на човек,определяне на Asc и т н.


                                            Предоставеният материал е плод на астрологически изследвания извършвани от:
                                            -  Георги К. Петров и
                                            - Костадин Г. Петров

    Ще се радваме на всички конструктивни предложения ,мнения  ,забележки ,коментарии   и др., направени по повод на побликуваните материали.



                              
ВЕКТОРНА АСТРОЛОГИЯ


I .Предварителни пояснения и примери

Обикновено за гениалните неща се казва :Колко е просто! Но даже и за проумяването на простите неща се изисква активно мисловно напрягане.

В древността философите са установили ,че всичко съществуващо се оформя под действието на четири 4 основни принципа :“топло”,”студено”,”влажно”и “сухо”. Зад тези названия стои същността на природните сили, които оформят всички видове материя. Това схващане за природата на нещата в материалният свят е много по- древно от времето признато за праисторическо в официалната историческа наука.

В нумерологията числото 4 е символ или признак, показващ единствено възможната материална реализация на каквото и да е . Например кръста образуван от линиите :Asc- Desc и MC- IC.
Забележка:
Съзнавам ,че е добре, всички сведения да са събрани на едно място. Времето ми налага, част от тях да не са поместени тук.
Повече за възгледите на древните може да се намери и прочете в книгите на Джеймс Чърчуед, касаещи потъването и цивилизацията на древният континент „МУ“.Конкретно в „Изгубеният континент Му“ ,“Свещените символи на Му“ и др., както и в книги на Морис Коттерел , конкретно за огромното и повсеместно влияние на Слънцето - в „Пророчествата на Тутанкамон“.
За по- пълно запознаване със същността на символа „кръст“ е необходимо да се търсят допълнително сведения ,както в произведенията на посочените автори ,така и в друга езотерична литература

Понякога основните принципи ги сравняват с агрегатните състояния на материята -твърдо, течно,газообразно и плазмено състояние. Това е едно образно, аналогично представяне, което помага да правим по- образни описания и в астрологията. Основните принципи и агрегатните състояния в никакъв случай те не са тъждествени.
Агрегатните състояния би следвало да са следствие от действието на основните принципи.
Казва се ,че топлото и влажното пораждат живота на новите материални неща.
Дали има истина в това твърдение?
За основният принцип ТОПЛО е възможно да се каже:
Това е количеството топлина, което притежава някоя веществена същност. Най-общо топлината е правопропорционална на температурата. Хората я охарактеризираме с усещането за топло и студено, или я измерваме, спрямо някоя температурна точка, считана за условно за 0. В обикновеният живот това е 0 градуса Целзий, а във физиката - 0 градуса Келвин или това са приблизително, - 273 градуса Целзий-нарича се абсолютна нула. При нея се преустановява движението на молекулите ,а движението вътре в атомите продължава.
Явно ,че топлото и студеното могат да се обособят , като полюси на една и съща енергия. Това е кинетичната енергия на движещите се молекули или енергията способствуваща движението на всичко. В по- топлото тяло, молекулите му имат по- голяма кинетическа енергия. За да стане лесно протичането на химическите реакции е необходимо молекулите да се движат.
За основният принцип ВЛАЖНО е възможно да се мисли ,като за количеството вода ,която се съдържа в свързано (химически) или свободно състояние. Необходимо е да се прави тънката разлика между влажно и течно. Те не са синоними независимо от факта, че много от веществата могат да се втечняват при различни температури и налягания. Водната молекула е с ясно изразена полярност и водата е може би най- добрият разтворител- разтваря всичко, като разлика има само в степента на разтваряне. Във влажна среда много молекули се йонизират и така се облекчава допълнително възможността за протичане на химическите реакции. Под действието на електрическо поле ( например потопени проводници,идващи от полюсите на акумулатор в електролитен разтвор ) положителните и отрицателните йони започват да се движат целенасочено (насочено) към съответните полюси. В разтвора протича електрически ток в две противоположни направления ,обусловени от движението на положителните и отрицателните йони. Наличието на влага ( вода ) спомага много за доброто

протичане на химическите реакции ,при които се образуват различни вещества от които е изграден физическият свят.
За да разбираме дали нещо е топло или влажно е необходимо да съществуват основни принципи, спрямо което да ги сравняваме. Абсолютно противоположното на топлото е студеното ,а на влажното -сухото. Липсата на кинетична енергия или недостатък в някаква степен характеризира температурата или топлото и студеното. Липсата на вода ( влага ) характеризира степента на сухост.
Ясно е ,че наличието на влагата не зависи от топлината Нещо или има вода или няма, както и нещо има кинетична енергия или няма. Без съществуването на топлото ,температурата породена от кинетичната енергия и наличието на вода или влага не е възможно протичането на химически реакции. Ако атомите ,като цяло и молекулите не се движат ,те няма да имат кинетическа енергия способна да ги приближи на разстояние достатъчно за протичане на химически реакции. Ако нещо няма влага ,то и трудно ще настъпи йонизация и химическите реакции ще са силно затруднени. Затруднено ще е и протичането на електрически ток или няма да имаме възможност за промяна в статуквото на молекулите и атомите.
Студеното и сухото са необходим атрибут за разрушаване на старото .Без унищожаване на старото е невъзможно да се появи новото.
Двойките Т-Ст и ВЛ- С нямат влияние една върху друга. Те са независими. Това ни дава възможност да ги представим ,като две взаимно перпендикулярни оси. Само тогава едната и другата ос няма да имат проекции или влияние върху другата ос.
Нормално е да запитате ,защо Ви занимавам с тези стари схващания?
Съществува една таблица със сведения ,които дават количествена и качествена оценка на основните принципи и произлизащите от тези свойства 4 елементи:огън ,земя ,въздух и вода. Благодарение на манипулации с тях се получават интересни резултати при задачи с определяне зодия на първо дете ,Критични моменти в живота на човек,определяне на Asc и т н.
Свойствата на тези елементи ,погледнати на по- ниско логическо ниво на възприемането и обяснението са особено близки до агрегатните състояния на материята и касаят 12 зодии и 7 планети от септнера. Вижте фиг.1

  image

                                              фиг.1


   
    Забележка:
Подробни коментарии по показаното в таблицата на фиг 1 може да се прочете в книгата:
„Основи на древната астрологическа традиция“от автор Фьодор Грузинов с псевдоним Чандра Лал Сингх или - - „Астрология на древните „от същият автор - Фьодор Грузинов.
Категория: Технологии
Прочетен: 2021 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.06.2008 21:21
Възможно е да се чете в темата
:А. Витте" учебнай пример"на
http://www.astropolis.lv/forum/viewtopic.php?f=6&t=295
Категория: Технологии
Прочетен: 2048 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 11.03.2009 23:44
Търсене

Календар
«  Юни, 2008  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30