Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1051423 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от 25.09.2007 г.

При използване на монети от благородни метали ,не се става толкова лесно богат. Най- използваното средство за забогатяване е било силовото отнемане на златото и др. богатства от някой друг ,пък било то и някоя държава. Това е причината за войните!Всички други обяснения за прогресивни и не прогресивни войни ,религиозни или всякакви революции и преврати са причини ,използвани за увличащ фактор ,удобен за масово потребление и за разпалване на човешката ненавист Тези обяснения са опит за оправдание на войните и насилието.

За обозначение на иззетото богатство се въвеждат парични книжни знаци,а благородният метал остава в ръцете на най-силните-държавите ...и в последствие,банкерите. Така народите трябва да плащат двойна лихва -веднъж данъци за уж процъфтяването на общността ,обединена в държава и на банкерите използващи магическата помпа на сложната лихва .Такава е е ориста на съвременното човечество.Капитала бил страхлив ,свенлив ,та затова е необходимо да му се създават условия да нахлуе и при нас. Но ,ще нахлуе ,когато държавата му гарантира ,че всичко изсмукано от потта на народа ,чрез помпата на сложната лихва ще стане "свещена частна собственост".

Не е от съществено значение ,дали някой е теглил заем от банка .Лихвата се плаща от всички участвуващи в пазарният механизъм хора. При това никой не ни пита ,добре ли е за околните и за нас ,факта че някой предприемчив юнак е теглил кредит и е имал щастието да зариби  или не пазара с произвежданият от него продукт.

/ За сведение :

От100 новообразувани фирми ,само около 4% остават да функционират на пазара .Но банката от това не губи ,договорите за кредита винаги са обезпечени с имуществото на длъжника. В рекламите ще чуете и пленителният зов на банките-при нас формалности за отпускане на кредит няма ,интересуваме се само от цената на имота ,който притежавате .По принцип на голтаци заем банката не отпуска .Че те най-добре знаят как са почнали -с около 4% собствен капитал .Да не са луди да пуснат подобен на тях играч .Банкерска им логика .Желязна ! /

Това е начинът им на действие ,но той поражда и страшно въздействие .Принуждава ни да повишаваме производителността  и желанията на въображението ни,кара ни да разрушаваме ,все повече и повече ,земни ресурси и чрез добива им и преработката още повече да задлъжняваме или затъваме в робската си финансова зависимост .Даже не е правилен термина -роби --,защото робовладелеца е бил загрижен за поддържане на работната му сила т. е. грижел се е за живота му.Днес всички  започваме да се превръщаме в ненужен никому отпадък на прогреса.

Историческото развитие показва как след турското робство един мъж е успявал да се грижи за семейството си .При социализма и капитализма работят и двамата родители,а сега всеки изкарва минималните средства позволяващи да живее само той. Сега и ние се присъединяваме към последният икономически модел на финансовата олигархия-:

Живейте на кредит !

Да, но когато станете длъжници, не способни да заплащате лихвите ,ще ви пратят на курсове организирани ,също от тях ,в който ще ви учат как да живеете без кредитните си придобивки . Лошото е ,че въпреки трудовите ви усилия животът ви е разбит при това изяждате бъдещето и на своите наследници-децата си По -лошото са климатичните промени ,които чукат на всяка врата.

Има ли по-лошо от най-лошото Ами да Вече не са еретични или фашистки мислете за достигане на оптимален брой избрани хора ,живеещи на земята ...О ,радост! Ние вече сме сред прокламираният златен милиард и половина. .. За съжаление и не е всичко- Хората трябва да станат около 250 милиона...?! Такива са изчисленията на екипите от експерти ,работещи за тези които дърпат конците в света ,а това съвсем не са държавните управления.

Имат ли вина банкерите или тези които стоят зад тях Юридически никаква ,всичко е законно...но на пръв поглед
Възможно е да ги осъдим за нанесени щети от не придобити и пропуснати ползи .Всички заплащаме лихвата ,а присвояването е частно т. е. не е на „благо роду“ - тихомълком се присвоява като „свещена "частна собственост,която отново и отново ни оковава с веригите си ...

Продължението е или земя с човечеството или земя без него...

/Може да се радвате ,един от българите ,яде и обменя мисли с тях Сега е фактор в социалдемократическото движение,все още местен/

Ето така работи сложната лихва и то по експоненциална зависимост .т. е .много по-бързо отколкото са си го представяли и тези от финансовата олигархия.

Важното е ,че лихвата работи срещу човечеството.Природата ще изчисти нашите грешки ,вече го е правила доста пъти с други видове.


А поне лихвата справедлива ли е?

Какво най-харесва банкера?

Добре е да видя и вашето мнение


Може да си помогнем -изкажете мнението си!


 

Категория: Технологии
Прочетен: 17062 Коментари: 19 Гласове: 0
Търсене

Календар
«  Септември, 2007  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930