Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1051765 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от 27.09.2007 г.

Най -характерното на всяка теория е възможността и да предсказва бъдещи явления .Платените професори на финансовата върхушка в света казват ,че икономиката е наука. Интересно защо толкова често се сменят икономическите теории?

/ Апропо ,когато номера с науката не минава ,говорят ,че работата на финансиста е изкуство. Разбира се при определено майсторство и трудът на обущаря се превръща в изкуство. Но неговият труд не се заплаща ,както този на финансиста-независимо ,че не се знае кой труд е по търсен от потребителите./

Единственият отговор е ,че това са хипотези,които не описват адекватно производствените и пазарните отношения в човешкото общество .Защо?Всяка наука се основава на определен брой аксиоми. Ако там е заложена динена кора ,няма как -ще се подхлъзнем!

Твърдението ,че стойността на парите е стока и измерител едновременно е погрешно. Стока е хартията с картинката. Ако цената и имаше равнозначна стойност на тази ,която е нанесена върху листчето,то изобщо света нямаше да премине към отпечатването на пари .Ценността на банкерската услуга не се отличава от всяка друга. Трудът на банкера също .Поддръжката на финансовата система изобщо не се нуждае от лъскавите ,луксозни светилища на златния телец / Мамона /,наричани банки.

От физиката отдавна е доказано ,че ако искаме да променим нещо е необходимо да вложим енергия ,но коефициента ни на полезно действие винаги остава по малък от единица .При извършване на трудова дейност всеки човек и всяка машина намалява енергията вложена от създателя .Тъй като земята е с крайни размери Господ е бил достатъчно разумен да забрани безразборното използване на ограничените земни  ресурси,имало е достатъчно примери за изчезнали цивилизации точно поради идолопоклоничеството ,
преклонението пред Мамона.

Ясно е ,че при надвишаване на определен обем производствена дейност ще започнат да се чувствуват вредните последици .Първо се появи изчезването на животински и растителни видове .Вече и  ООН говори за климатични изменения ,причинени от дейността на човека. Но в нея преките виновници са лихварите. Ако спазвахме повелите на божият закон ,Да не се прекланяме на зл.телец,днес нямаше да говорим и да понасяме ударите на климатичните промени .Производителността на човек се повишава чрез умножение -когато доиде поредната техническа или технологическа революция,а лакомията за власт чрез основният банков инструмент по твърде бързият експоненциален закон/математическото дейстие е степенувана,не е важно даже на какво/

.Бог ни е казал самата истина -разполагате само с това ,което ви е изпраща слънцето ./Използването на складираното в земята ,изисква много отговорно отношение./Явно ,че първите му последователи и следващите пророци ,включително и Божият син /изгонил търговците и лихварите от храма /са разбирали това послание на Бога и са го залагали ,отново и отново в ученията си ,превърнали се в трите световни монотеистични религии. При евреите и вярващите в Алах това се спазва донякъде спрямо едноверците. Интересно е ,че това познание е познато и на други широко разпространени вярвания -будизъм ,индуизъм ...

Оказва се ,че крушката винаги си има опашка или срещу космическите закони ,не може да се рита без последствия. Доста видове са изчезнали от земята .Възможно е и нашият вид да ги последва. И това се е случвало. Последният потоп е типичен пример за това Неимоверната ни гордост ,че можем да правим известно време колкото ни се иска глупости,защото сме венеца на природата може отново да ни изиграе лошият номер в който ние ще сме в ролята на губещият.

В общи линии лихварството е присвоило над 90 процента от материалното богатство на хората ,при това то е съсредоточено основно в ръцете на около 4до 8 % от човеците.

Редно е да се чувствуват последиците. Каквото и да настъпи -енергиен или суровинен глад или природни катаклизми лакомията за власт ,чрез парите ще ни изяде главите на всички.


Остават за изясняване някой подробности -трудът на човека стока ли е? Принадената стойност на Маркс?

Възможно е да стигна и до тяхното описание.

Категория: Технологии
Прочетен: 4970 Коментари: 22 Гласове: 0
Последна промяна: 09.10.2007 15:02
Търсене

Календар
«  Септември, 2007  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930