Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2007 18:48 - За кого работи лихвата?
Автор: kostadin Категория: Технологии   
Прочетен: 17069 Коментари: 19 Гласове:
0



При използване на монети от благородни метали ,не се става толкова лесно богат. Най- използваното средство за забогатяване е било силовото отнемане на златото и др. богатства от някой друг ,пък било то и някоя държава. Това е причината за войните!Всички други обяснения за прогресивни и не прогресивни войни ,религиозни или всякакви революции и преврати са причини ,използвани за увличащ фактор ,удобен за масово потребление и за разпалване на човешката ненавист Тези обяснения са опит за оправдание на войните и насилието.

За обозначение на иззетото богатство се въвеждат парични книжни знаци,а благородният метал остава в ръцете на най-силните-държавите ...и в последствие,банкерите. Така народите трябва да плащат двойна лихва -веднъж данъци за уж процъфтяването на общността ,обединена в държава и на банкерите използващи магическата помпа на сложната лихва .Такава е е ориста на съвременното човечество.Капитала бил страхлив ,свенлив ,та затова е необходимо да му се създават условия да нахлуе и при нас. Но ,ще нахлуе ,когато държавата му гарантира ,че всичко изсмукано от потта на народа ,чрез помпата на сложната лихва ще стане "свещена частна собственост".

Не е от съществено значение ,дали някой е теглил заем от банка .Лихвата се плаща от всички участвуващи в пазарният механизъм хора. При това никой не ни пита ,добре ли е за околните и за нас ,факта че някой предприемчив юнак е теглил кредит и е имал щастието да зариби  или не пазара с произвежданият от него продукт.

/ За сведение :

От100 новообразувани фирми ,само около 4% остават да функционират на пазара .Но банката от това не губи ,договорите за кредита винаги са обезпечени с имуществото на длъжника. В рекламите ще чуете и пленителният зов на банките-при нас формалности за отпускане на кредит няма ,интересуваме се само от цената на имота ,който притежавате .По принцип на голтаци заем банката не отпуска .Че те най-добре знаят как са почнали -с около 4% собствен капитал .Да не са луди да пуснат подобен на тях играч .Банкерска им логика .Желязна ! /

Това е начинът им на действие ,но той поражда и страшно въздействие .Принуждава ни да повишаваме производителността  и желанията на въображението ни,кара ни да разрушаваме ,все повече и повече ,земни ресурси и чрез добива им и преработката още повече да задлъжняваме или затъваме в робската си финансова зависимост .Даже не е правилен термина -роби --,защото робовладелеца е бил загрижен за поддържане на работната му сила т. е. грижел се е за живота му.Днес всички  започваме да се превръщаме в ненужен никому отпадък на прогреса.

Историческото развитие показва как след турското робство един мъж е успявал да се грижи за семейството си .При социализма и капитализма работят и двамата родители,а сега всеки изкарва минималните средства позволяващи да живее само той. Сега и ние се присъединяваме към последният икономически модел на финансовата олигархия-:

Живейте на кредит !

Да, но когато станете длъжници, не способни да заплащате лихвите ,ще ви пратят на курсове организирани ,също от тях ,в който ще ви учат как да живеете без кредитните си придобивки . Лошото е ,че въпреки трудовите ви усилия животът ви е разбит при това изяждате бъдещето и на своите наследници-децата си По -лошото са климатичните промени ,които чукат на всяка врата.

Има ли по-лошо от най-лошото Ами да Вече не са еретични или фашистки мислете за достигане на оптимален брой избрани хора ,живеещи на земята ...О ,радост! Ние вече сме сред прокламираният златен милиард и половина. .. За съжаление и не е всичко- Хората трябва да станат около 250 милиона...?! Такива са изчисленията на екипите от експерти ,работещи за тези които дърпат конците в света ,а това съвсем не са държавните управления.

Имат ли вина банкерите или тези които стоят зад тях Юридически никаква ,всичко е законно...но на пръв поглед
Възможно е да ги осъдим за нанесени щети от не придобити и пропуснати ползи .Всички заплащаме лихвата ,а присвояването е частно т. е. не е на „благо роду“ - тихомълком се присвоява като „свещена "частна собственост,която отново и отново ни оковава с веригите си ...

Продължението е или земя с човечеството или земя без него...

/Може да се радвате ,един от българите ,яде и обменя мисли с тях Сега е фактор в социалдемократическото движение,все още местен/

Ето така работи сложната лихва и то по експоненциална зависимост .т. е .много по-бързо отколкото са си го представяли и тези от финансовата олигархия.

Важното е ,че лихвата работи срещу човечеството.Природата ще изчисти нашите грешки ,вече го е правила доста пъти с други видове.


А поне лихвата справедлива ли е?

Какво най-харесва банкера?

Добре е да видя и вашето мнение


Може да си помогнем -изкажете мнението си!


 




Гласувай:
0



1. fanny - отпадък на прогреса.....
25.09.2007 21:00
Сигурно е така. Виждам как е и тук, в Америка.Средностатистическия американец е затънал до ушите в дългове с кредитните си карти. Няма отърване! А системата е такава, че парите не стигат и тук както и у нас.Е, кредитната карта не отказва, но си взима всичко с лихвата, понякога баснословна/възможно е да стигне и до 32%. Страхотна работа.И ако не плащаш, имаш "лош кредит", което ти връзва ръцете докато си жив. А живей и работи в Америка де! Тия жерви на зелените карти не искат да си го признаят, но е така.Няма рай на земята, не зная къде е.
цитирай
2. kostadin - Re:
25.09.2007 22:06
Хилядолетната пиеска върви към финала си.Древните виаги са твърдели ,че еволюцията е индивидуална за всяка личност.Раят и ада са в самите нас.сичко е от силата на нашите желания за удоволствие...

Всеки американец има да връща някъде по около 350 000 долара, но фреоните няма да ги спират-производството продължава.Виновни няма !Но се убива и воюва всеки ден !Правят го все религиозни хора!
Лошото е ,че в момента поне в България,никой не вярва ,че се връщаме в първобитното общество.
Това което знам е ,че ще се развие неимоверно много географската област обхващаща Китай и Сибир.За Китай вече е ясно !Те са най-голямите националисти и шувинисти.Руснаци ,немци ,англичани не могат да се мерят с тях.Имат и една интересна особеност-където отседнат, никой не е успял да ги изгони -даже и от Южна Африка не успяха да ги изхвърлят на времето.
А най- смешни са напъните на нашият елит да се закрепи Предполагам ,че никой няма да им позволи това .Те нямат народ зад себе си.
цитирай
3. fanny - Aми това звучи много страшно!
26.09.2007 00:10
Ние сами ще се самоунищожим, аз вярвам в това.Бих поставила и американците в компанията на шовинистите. Те смятат, че Светът е Америка и че могат да се бъркар навсякъде и във всичко. Където отидат -след тях е погром. Може би са най-големите интриганти на политическата сцена, или поне аз така мисля.
Поздрави от мен и благодаря за коментара!
цитирай
4. merita - Защо си мислите че това което става в ...
06.10.2007 20:16
Защо си мислите че това което става в момента ще продължи дълго?Аз смятам че това е края на една система , която доказва по бизпорен начин неспособноста на хората да се управляват сами.
Нашият Създател е определил времето когато ще сложи край на всичкотова.
Законите по които той ще управлява са известни и е въпрос на време да станем свидетели на "Новото небе и Новата земя"-Ново правителство от лоялни на Бога хора и министър председател назначения от Бога Отец-Исус Христос.
Поздрав!
цитирай
5. kostadin - Re:merita
06.10.2007 23:11
Не знам как разбрахте ,че ще продължи дълго или кратко.Това е бързината на Господа -ние не я познаваме!
Промените и сега вървят и то доста бързо за човешкият род!
Вярно е ,че всеки лично отговаря пред него.И най -вече преценката се прави по делата на човека.
Заедно с призива да се обичаме ,Той ни е дал и меча...Доста векове го развъртаме един срещу друг.Да сме научили нещо от войните и страданията?
Новите хора и новите министри не се проявяват като боголюбиви и живеещи во Христе християни.
Дано да дойдат някой ден!Но той ни е казал да СЪДИМ по делата ,а това отива към установяване на позицията на всеки човек.И ,ако се наложи ,всеки християнин ,да бъде непреклонен в своята християнска чистота.Плевелите в християнската община са развъдник на разни хишници Трябва да СЪДИМ вече по делата тези ,които не водят богоугоден християнски живот.
Преди добрите божи управници е необходимо да се сплотят християните ,но духовните ни водачи са позадрямали -вероятно такова е желанието на нашият Отец.
Нека бъде неговата воля ,не нашата!
цитирай
6. анонимен - slFinoYsbFzTUzyjTnQ
24.05.2011 20:00
Thanks for the insghit. It brings light into the dark!
цитирай
7. анонимен - LSQfyIYIGfZgfUObZIu
24.05.2011 21:09
What a joy to find such clear thinking. Thnaks for posting!
цитирай
8. анонимен - SFNWadHvoEEVFtnVJ
24.05.2011 23:35
That's 2 celevr by half and 2x2 clever 4 me. Thanks!
цитирай
9. анонимен - XRIAASnEr
25.05.2011 13:39
Hejv8c <a href="http://mhqsopssmwvp.com/">mhqsopssmwvp</a>
цитирай
10. анонимен - TgtoCyOQSOaObJY
25.05.2011 13:51
JtHpcc <a href="http://cuvnbasbmifa.com/">cuvnbasbmifa</a>
цитирай
11. анонимен - VLwfqLuTFCnr
25.05.2011 14:05
tm2E2E <a href="http://jqsusybugwld.com/">jqsusybugwld</a>
цитирай
12. анонимен - PaIJOleDbtcu
25.05.2011 17:33
Posts like this brighten up my day. Thanks for tkiang the time.
цитирай
13. анонимен - sZSopKSQtMta
25.05.2011 19:09
mFOV6r , [url=http://gwjhoqbaqqfc.com/]gwjhoqbaqqfc[/url], [link=http://rigccdbnhuwd.com/]rigccdbnhuwd[/link], http://uqdrozulxbfl.com/
цитирай
14. анонимен - LeQCLYMFCZPAVT
25.05.2011 19:35
zDirJz , [url=http://qsqpafqhewba.com/]qsqpafqhewba[/url], [link=http://wmargroxpkij.com/]wmargroxpkij[/link], http://ksctwxzqfztl.com/
цитирай
15. анонимен - DMUXEgogbK
25.05.2011 19:48
57utxv , [url=http://moxvcxlindvp.com/]moxvcxlindvp[/url], [link=http://gnnwmtposajv.com/]gnnwmtposajv[/link], http://arzaanzfzcet.com/
цитирай
16. анонимен - QHChAYAZE
25.05.2011 20:33
That's a mold-braeekr. Great thinking!
цитирай
17. анонимен - bPfiiBeydwVCaU
25.05.2011 20:56
Great thinking! That ralely breaks the mold!
цитирай
18. анонимен - LilKwLHvYVuOzOk
25.05.2011 20:57
With the bases loaded you srutck us out with that answer!
цитирай
19. kostadin - Изявленията говорят само за авт...
25.05.2011 23:04
Изявленията говорят само за авторът им
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930