Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 1054035 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от Февруари, 2013 г.
2 3 4  >  >>
Хора, дигайте се за да благодарим на правителството в оставка ,на парламента и президента ,че ни подсигуриха закон,който ще ни бъзика цената на тока ,когато цените на енергоизточниците мърдат нагоре надолу .
Не ви ли омръзна да ви питат едно ,а устно да ви се обяснява съвсем друго.На Референдума ви питаха да се развива ли ядрената енергия ... ,а гласуваха против Белене(Не съм привърженик на атомните централи) или Цената на тока вече можела да се променя повече от 1 път годишно т.е. това означавало ,че цената на тока можела вече да се промени сега ...А утре?
Как мислите вие -дали цените ще ги намаляват и в бъдеще?
Същото каканижене чувам от шефа на здравната каса -Щели да се изплатят действителните разходи на болниците за януари ..Но в договорите на болниците и касата има текст ,че са длъжни да се вместват в годишните лимити -които пък ги нямало Чудеса братя и сестри
Всички ли в тази власт ни мислят за идиоти?
Категория: Технологии
Прочетен: 2032 Коментари: 2 Гласове: 12
Последна промяна: 01.03.2013 10:08
Това клипче вече е побликувано и в блог.бг Побликувам го отново за да ви покажа колко прави са протестиращите в политическите си искания.
Категория: Технологии
Прочетен: 1028 Коментари: 1 Гласове: 2
Да помним всички ,завета на Левски,
особено в днешните ни смутни дни !



Васил Левски в предсмъртното си писмо: Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби. Заради това му завещание бяха блокадите около паметника му в деня на преклонение пред подвига му


19.02.2013 | Filed under: Общество | Posted by: Viara_news

image В изповедта си пред архиерейския наместник на София Тодор Митов преди 140 г. Апостола признава, че всичко е правил в полза на народа

България отбеляза вчера 140 г. от обесването на Васил Левски. В последните си мигове той се изповядва пред архиерейския наместник на София отец Тодор Митов с думите: “Каквото съм правил, в полза народу е”.
Васил Иванов Кунчев, известен с псевдонима Васил Левски и наречен от народа Апостола на свободата, е обесен на 18 февруари (6 февруари по стар стил) 1873 г., но традиционно датата се отбелязва на 19-и. Разминаването в датите се дължи на техническа грешка, която продължава да се разпространява, тъй като тя не е коригирана в учебниците по история.
Смъртната присъда на Васил Левски е издадена на 14-и и е потвърдена на 21 януари 1873 г. Процесът завършва, а според историците комисията, съдила Апостола, е иззела функциите на съд, което е недопустимо по законите на самата империя. 60 подсъдими са осъдени на затвор и заточение и двама са обесени – Димитър Общи и Васил Левски. Бележитият български революционер е идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК), български национален герой.
Неговата мечта е чиста и свята република, в която всички да имат равни права независимо от етническата си и религиозна принадлежност. В предсмъртното си писмо Левски пише: “Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Аз неведнъж съм ви казвал: ”Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби”. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия.
Създадената от Левски Вътрешна революционна организация е основата, върху която стъпват организаторите на Априлското въстание. Това въстание и последвалата Руско-турска война довеждат до възстановяване на държавата България на европейската карта.

Заветите: Играем с живота на 7 милиона българи, трябва зряло да се постъпва


Аз съм се посветил на отечеството си – жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв.

Времето е в нас, и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме

За Отечеството работя, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.

На драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел.

Играем с живота на 7 милиона българи – трябва зряло да се постъпва.

Не трябва да давате подпора (подкрепа) на глупци.

Всичко се състои в нашите задружни сили.

Дела трябват, а не думи.

Народната работа стои над всичко.

Никой да не се повежда сляпо в работата.

Трябва изпит за всеки. Защото има примери: Днес е човек, а утре – магаре.

 

Категория: Технологии
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.02.2013 12:31
Човекът тука има ,тука нема ,днес доказа ,че е бил честен-държавата му е по мила от партията или партията му е по мила от държавата на следващият ден.Той е този ,които в една парламентарна република казва колко депутата от Герб щели да ходят на работа в народното събрание.Тово си е живо  противоконстутиционно решение и трябва да му се търси отговорност от парламента и президента.

Трябва да се отбележи ,че той обича държавата но за народа не каза една добра дума!

Този човек е лидера на ГЕРБ.

Президента каза ,че каквото и да правят протестиращите той ще състави не програмно ,а служебно правителство.Не знам за какво ще се съветва с планираният граждански обществен съвет.

Остава народа дареши какво ще последва.Щом са толкова стриктни към спазване на конституцията още сега трябва да се задействува главният прокурор и да заведе дело за анвтиконстутиционни призиви  водещи към пряко игнориране на парламентаризма у нас.

  Да изгледаме цирка ,който ще гледаме тази седмица и тогава ще видим ще я има ли България за българите или ще трябва да се изнасяме по света

Борисов постъпи по шопски:
Я не сакам да съм добре ,сакам комшията да е зле.

Нито президент, нито партиите БСП или ДПС ще ни заобичат-да не говорим за "гражданите за европейско развитие на България или ГЕРБ .До сега за 23 години щяха да го покажат по някакъв начин.
Е ,остава да видим дали обичат народа ни БСП или ДПС,при поставеният им ултиматум ото Боко и президентчето.
Категория: Технологии
Прочетен: 1202 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 25.02.2013 13:48

Плевнелиев дозакопа българската енергетика, заяви изненадващо в интервю във „Всяка неделя“ Стефан Гамизов. Той издаде, че бившият регионален министър е спазарил поста си президент за подпис върху договор за получаване на ток от двата ТЕЦ-а „Марица“. Те бяха продадени на американска фирма още от Иван Костов, аПлевнелиев подписал документ преди две години, според който напълно отговарят на европейските стандарти, като знаел, че те произвеждат ток в пъти по-скъп от този на АЕЦ „Козлодуй“. Това са така наречените несъбираеми разходи във фактурите ни, обясни Гамизов. Те стават все по-високи, защото токът в „Мариците“ поскъпва и е стигнал до 136 лева. Но националните интереси бяха продадени в името на личните. Той обясни и че ЧЕЗ сама си произвежда скъп ток в ТЕЦ Варна с много скъпи вносни въглища, а енергийният регулатор не й е попречил. Това са двете натоварващи пера в сметките, които ще стават все по-големи и по-големи. Третото е зелената енергия, която се рекламира от банката на Цветелина Борислвова. От енергетиката може да се краде най-много, каза бизнесменът, а хората го усещат късно. Момента АЕЦ „Белене“ не товари сметките, защото не работи. България пък винаги е била заложник на чужди интереси и чужденците се отблагодаряват по различни начини на политиците. Плевнелиев не е поискал пари, а пост, твърди той. А Борисов просто е послушал външните ни кукловоди и го е предложил. Да застанеш днес на страната на протестиращите, когато самият ти си ги довел до това положение бе коментирано като цинизъм.

© skandalnf.net
Категория: Технологии
Прочетен: 1363 Коментари: 1 Гласове: 3
  image   Черноморието иска да е отделен щат 24.02.2013 20:42 19 2

Цялото българско Черноморие да стане самостоятелен административен щат, поиска новоучредено гражданско сдружение. Идеята бе лансирана в разгара на днешните протести от ръководството на Национална асоциация Българско черноморие. Зад нея застават хиляди жители на Поморие, Несебър, Царево, Созопол и Приморско. Те настояват всички общини с излаз на море да се обединят и да получат автономия, предаде Стандарт нюз.

Асоциацията ще внесе утре официална декларация до Президента и НС, в която елегантно представя исканията си.

"Като част от протестиращите и ние искаме фундаментални промени за по-добър живот. Може би е добре да се помисли за обособяване на българското Черноморие на конфедеративен принцип като територия със специален статут. Факт е, че туризмът изхранва голяма част от населението, затова развитието и благоустрояването на курортите трябва да се подкрепя, а не блокира", се казва в депешата. От текста се разбира, че крайморското население надига глас да се отцепи от държавата в автономна област.

Повод за гнева на местните е намерението да бъде сложен мораториум върху закона за устройство на черноморското крайбрежие. Те протестират още и срещу атаката на зелени организации, които напоследък стопират десетки важни проекти по морето.

"С огромно безпокойство констатираме, че напоследък все повече се чуват екстремистки гласове с ултралеви идеи за публично владение и ползване на частната собственост в България. Няколко лидери на зелени НПО, за които опазването на природата не е кауза, а бизнес за милиони, постоянно рекетират собственици и притискат парламента да приема закони равносилни на масова национализация. Този нарочно подстрекаван нихилизъм доведе до абсурдни идеи, които целят блокиране развитието на Българското Черноморие", пишат недоволните до президента.

Редактор: Десислава Ушатова Рейтинг: 3.0 от 5 - actualno.com  

Категория: Технологии
Прочетен: 2056 Коментари: 3 Гласове: 6
Последна промяна: 24.02.2013 23:59
Политическите партии никога няма да се съгласят да си отидат .Даже сегашните протестиращи ще трябва да си образуват структурирано тяло ,подобно на партиините тела.
Ще ви обърна внимание на нещо ,което трябва да се направи в името на народа .
Админстрацията,воените и полицията са департизирани Президента и вицето му също .
Необходимо е същото да се случи и с министерският съвет и депутатите В тях не са ни нужни партиици ,а хора които ще работят за народа си .В този смисъл нека партиите да са инкубатори на идеи.
Да отпаднат субсидиете и привелегиите на парламентарно представените партии .Нека тези пари отиват за заплати на депутатите,които ще се департизират.
Държавните и общинските служби също трябва да се департизират.
А изборите да бъдат така както са си или да се променят.

Народното събрание трябва да гласува тази департизация под натиска на народа.Никакви привилегии за парламентарно представените партии.Даже би трябвало да връщат почупените за екстри народни пари
После нека си мързелуват до следващият парламент
Категория: Технологии
Прочетен: 2001 Коментари: 2 Гласове: 7
Последна промяна: 24.02.2013 16:56
Видяхме ,като водещи представители на гей обществото в България.
До колкото разбрах другият представител на другото опознавателно събрание бил от ГЕРБ и е от групата на Иво Прокопиев
Това ,че журналистите ви карат да бързате и ви обвиняват ,че нямата структори не трябва да ви прави впечатление ,тъй като това са принудени от работодателите си хора ,които ви подтикват да правите глупости.
Ако говорим за известният от телевизионите игри режисьор Андрей Слабаков е добре да си припомним как режисирано се озова на мястото на побоя над хората от Орлов мост
Не бива да си мислите ,че провокациите са приключили с появяването на дамата, яла от баниците на СДС ,заедно с Боко ,като представителката на протестиращите се в България.
И си спомнете ,че от скоро си имаме американски посланик участвувал в разпалването на враждата в Косово и в други държави.Където и да се е появявала са възниквали напрежения.

Как се правят тези неща в Италия:


  Три мандата не стигат, искам четвърти! Берлускони се гласи отново за власт Екип на Dnes.bg, 23 фев 2013 17:58 12   Преди малко повече от година Берлускони подаде оставка като министър-председател на Италия, оставяйки страната във финансова криза. След като съобщи официално в края на 2012 година, че няма да се кандидатира отново за поста, той се завръща в борбата с целта да води Италия за четвърти път. В неделя ще видим какво ще се случи. AFP/Guliver А беше осъден на 4 години затвор заради корупция
Ще се появи ли и неговият български приятел на бял кон?
Категория: Технологии
Прочетен: 1660 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 23.02.2013 19:01
Радиоактивно хранилище протече в САЩ

Теч от най-малко шест подземни резервоара в хранилище за радиоактивни отпадъци бе открит в САЩ, щата Вашингтон. Според властите няма непосредствена опасност за здравето на хората.

Американското министерство на енергетиката предупреди миналата седмица местните власти, че е бил открит теч от резервоар в депото Ханфорд. В петък американският енергиен министър Стивън Чу информира губернатора на щата Джей Айнсли, че са открити още течове.

"За момента не мисля, че има риск за общественото здраве. Разбира се, ние се притесняваме, защото не знаем какво е мащаба на тези течове и дали продължава дълго", каза говорителката на губернатора Джейми Смит.

Запитана за естеството на ядрения материал, складиран в Ханфорд, Джейми Смит заяви, че това са "ядрени отпадъци". "Резервоарите не са идентични и съдържат отпадъци, които са различни. Но все още не е ясно от кои и колко дълго е имало изтичане".
Ханфорд се намира в югозападната част на щата. Първоначално на това място се е произвеждал плутоний, използван в двете ядрени бомбардировки в Япония през 1945 г. в края на Втората световна война. /Всъщност бомбардировката на Хирошима е с ураниева бомба, а плутоний се използва при бомбардировката на Нагасаки – бел. ред./.
Производството на ядрения обект се увеличава по време на Студената война, но последният реактор спира през 1987 г. "Производството на ядрени оръжия е оставило в наследство твърди и течни отпадъци, които представляват риск за местната околна среда", включително за река Колумбия, според уебсайта на Ханфорд.
Федералното правителство и управата на щата са сключили споразумение през 1989 г. за почистване на площадката. Според френската компания "Арева", свързана с управлението на обекта от 2008 г. насам, хранилището в Ханфорд съдържа общо 170 резервоара с 200 хиляди кубически метра химически и радиоактивни отпадъци. /АФП /


Категория: Технологии
Прочетен: 2092 Коментари: 5 Гласове: 3

От:
http://senzacia.net/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/%D1%88%D0%BE%D0%BA-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%82-36246


Тази лична дама участва в разговорите при президента! image

Искра Фидосова

  МВР държи изкъсо депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова с информация за скандални сделки, които са подписвани в нотариалната й кантора.

Служители на шефката на правната комисия в парламента години наред били инструктирани да приемат определени адвокати от София, които са замесени в кражба на апетитни имоти в центъра на столицата, показа журналистическа проверка.

Един от тях е сграда, собственост на Васил Златев, баща на петролния бос Валентин Златев и дългогодишен кмет на Правец.

Ченгетата от години дебнат няколко банди за кражби на имоти в столицата, които се прехвърлят с фалшиви документи за наследство на бушони и след това се продават на реални пазарни цени.

image

Васил Златев

При разследванията на „Икономическа полиция“ се оказало, че над 20 от съмнителните сделки с такива имоти се сключвали в нотариалната кантора на Искра Фидосова, която е в Монтана. Далаверата продължила над 5 години, като началото било поставено през 2006-а, когато Фидосова още не се е гмурнала в дълбоките води на политиката и се занимава единствено с нотариална дейност.

Една от клиентките й, адвокат Силвия Спасова от София, е арестувана през август 2009-а. Тя отишла в кантората на Фидосова с куп документи за продажба на имот, сред които и фалшива лична карта на Васил Златев, която била с неговите данни, но със снимка на друг човек. Адвокатката имала и данъчна оценка на имота, скици на сградата и всичко необходимо, за да я продаде от името на нищо неподозиращия Златев.

Малко след легализацията на фалшивите документи в кантората на Фидосова в Монтана адвокатката Силвия Спасова е арестувана.

imageВ дома й е открит цял списък със сгради в центъра на София, набелязани за кражба по подобен начин. Повечето били на хора, които нямат наследници.

След разкриването на тази далавера ченгетата открили и други любопитни подписи, полагани в кантората на Фидосова. По достоверна информация тогава лично Цветан Цветанов е докладвал на премиера Бойко Борисов, но му било наредено да потули нещата, защото не му трябвал скандал в началото на мандата на ГЕРБ.

Три години след разкриването на схемата с опита за кражба на къщата на Васил Златев адвокатката Силвия Спасова е осъдена, а служители от кантората на Фидосова дори са призовани за свидетели по делото.

Останалите скандални сделки, изповядвани в Монтана за имоти в София, не стигат до съд, но станя ясно, че цялата информация се пази на сигурно място в МВР с цел шантаж на депутатката.

Гербери разказват, че Цветан Цветанов и Искра Фидосова са в конфликт още от началото на мандата на управляващите, като първопричината била точно около бизнеса на депутатката в Монтана. След това двамата имали и спорове около назначения в съдебната система, като Цветанов не пропускал случай да й подскаже, че има любопитна информация за дейността й в миналото. Единствено Бойко Борисов успявал да предотврати напрежението между двамата да избухне в публичен скандал, но лично той дал зелена светлина на ареста на депутата Димитър Аврамов, който е човек на Фидосова.


Категория: Технологии
Прочетен: 2560 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 22.02.2013 19:55
2 3 4  >  >>
Търсене

Календар
«  Февруари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728