Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Автор: kostadin Категория: Технологии
Прочетен: 940093 Постинги: 704 Коментари: 1006
Постинги в блога от Септември, 2007 г.

Най -характерното на всяка теория е възможността и да предсказва бъдещи явления .Платените професори на финансовата върхушка в света казват ,че икономиката е наука. Интересно защо толкова често се сменят икономическите теории?

/ Апропо ,когато номера с науката не минава ,говорят ,че работата на финансиста е изкуство. Разбира се при определено майсторство и трудът на обущаря се превръща в изкуство. Но неговият труд не се заплаща ,както този на финансиста-независимо ,че не се знае кой труд е по търсен от потребителите./

Единственият отговор е ,че това са хипотези,които не описват адекватно производствените и пазарните отношения в човешкото общество .Защо?Всяка наука се основава на определен брой аксиоми. Ако там е заложена динена кора ,няма как -ще се подхлъзнем!

Твърдението ,че стойността на парите е стока и измерител едновременно е погрешно. Стока е хартията с картинката. Ако цената и имаше равнозначна стойност на тази ,която е нанесена върху листчето,то изобщо света нямаше да премине към отпечатването на пари .Ценността на банкерската услуга не се отличава от всяка друга. Трудът на банкера също .Поддръжката на финансовата система изобщо не се нуждае от лъскавите ,луксозни светилища на златния телец / Мамона /,наричани банки.

От физиката отдавна е доказано ,че ако искаме да променим нещо е необходимо да вложим енергия ,но коефициента ни на полезно действие винаги остава по малък от единица .При извършване на трудова дейност всеки човек и всяка машина намалява енергията вложена от създателя .Тъй като земята е с крайни размери Господ е бил достатъчно разумен да забрани безразборното използване на ограничените земни  ресурси,имало е достатъчно примери за изчезнали цивилизации точно поради идолопоклоничеството ,
преклонението пред Мамона.

Ясно е ,че при надвишаване на определен обем производствена дейност ще започнат да се чувствуват вредните последици .Първо се появи изчезването на животински и растителни видове .Вече и  ООН говори за климатични изменения ,причинени от дейността на човека. Но в нея преките виновници са лихварите. Ако спазвахме повелите на божият закон ,Да не се прекланяме на зл.телец,днес нямаше да говорим и да понасяме ударите на климатичните промени .Производителността на човек се повишава чрез умножение -когато доиде поредната техническа или технологическа революция,а лакомията за власт чрез основният банков инструмент по твърде бързият експоненциален закон/математическото дейстие е степенувана,не е важно даже на какво/

.Бог ни е казал самата истина -разполагате само с това ,което ви е изпраща слънцето ./Използването на складираното в земята ,изисква много отговорно отношение./Явно ,че първите му последователи и следващите пророци ,включително и Божият син /изгонил търговците и лихварите от храма /са разбирали това послание на Бога и са го залагали ,отново и отново в ученията си ,превърнали се в трите световни монотеистични религии. При евреите и вярващите в Алах това се спазва донякъде спрямо едноверците. Интересно е ,че това познание е познато и на други широко разпространени вярвания -будизъм ,индуизъм ...

Оказва се ,че крушката винаги си има опашка или срещу космическите закони ,не може да се рита без последствия. Доста видове са изчезнали от земята .Възможно е и нашият вид да ги последва. И това се е случвало. Последният потоп е типичен пример за това Неимоверната ни гордост ,че можем да правим известно време колкото ни се иска глупости,защото сме венеца на природата може отново да ни изиграе лошият номер в който ние ще сме в ролята на губещият.

В общи линии лихварството е присвоило над 90 процента от материалното богатство на хората ,при това то е съсредоточено основно в ръцете на около 4до 8 % от човеците.

Редно е да се чувствуват последиците. Каквото и да настъпи -енергиен или суровинен глад или природни катаклизми лакомията за власт ,чрез парите ще ни изяде главите на всички.


Остават за изясняване някой подробности -трудът на човека стока ли е? Принадената стойност на Маркс?

Възможно е да стигна и до тяхното описание.

Категория: Технологии
Прочетен: 4460 Коментари: 22 Гласове: 0
Последна промяна: 09.10.2007 15:02

При използване на монети от благородни метали ,не се става толкова лесно богат. Най- използваното средство за забогатяване е било силовото отнемане на златото и др. богатства от някой друг ,пък било то и някоя държава. Това е причината за войните!Всички други обяснения за прогресивни и не прогресивни войни ,религиозни или всякакви революции и преврати са причини ,използвани за увличащ фактор ,удобен за масово потребление и за разпалване на човешката ненавист Тези обяснения са опит за оправдание на войните и насилието.

За обозначение на иззетото богатство се въвеждат парични книжни знаци,а благородният метал остава в ръцете на най-силните-държавите ...и в последствие,банкерите. Така народите трябва да плащат двойна лихва -веднъж данъци за уж процъфтяването на общността ,обединена в държава и на банкерите използващи магическата помпа на сложната лихва .Такава е е ориста на съвременното човечество.Капитала бил страхлив ,свенлив ,та затова е необходимо да му се създават условия да нахлуе и при нас. Но ,ще нахлуе ,когато държавата му гарантира ,че всичко изсмукано от потта на народа ,чрез помпата на сложната лихва ще стане "свещена частна собственост".

Не е от съществено значение ,дали някой е теглил заем от банка .Лихвата се плаща от всички участвуващи в пазарният механизъм хора. При това никой не ни пита ,добре ли е за околните и за нас ,факта че някой предприемчив юнак е теглил кредит и е имал щастието да зариби  или не пазара с произвежданият от него продукт.

/ За сведение :

От100 новообразувани фирми ,само около 4% остават да функционират на пазара .Но банката от това не губи ,договорите за кредита винаги са обезпечени с имуществото на длъжника. В рекламите ще чуете и пленителният зов на банките-при нас формалности за отпускане на кредит няма ,интересуваме се само от цената на имота ,който притежавате .По принцип на голтаци заем банката не отпуска .Че те най-добре знаят как са почнали -с около 4% собствен капитал .Да не са луди да пуснат подобен на тях играч .Банкерска им логика .Желязна ! /

Това е начинът им на действие ,но той поражда и страшно въздействие .Принуждава ни да повишаваме производителността  и желанията на въображението ни,кара ни да разрушаваме ,все повече и повече ,земни ресурси и чрез добива им и преработката още повече да задлъжняваме или затъваме в робската си финансова зависимост .Даже не е правилен термина -роби --,защото робовладелеца е бил загрижен за поддържане на работната му сила т. е. грижел се е за живота му.Днес всички  започваме да се превръщаме в ненужен никому отпадък на прогреса.

Историческото развитие показва как след турското робство един мъж е успявал да се грижи за семейството си .При социализма и капитализма работят и двамата родители,а сега всеки изкарва минималните средства позволяващи да живее само той. Сега и ние се присъединяваме към последният икономически модел на финансовата олигархия-:

Живейте на кредит !

Да, но когато станете длъжници, не способни да заплащате лихвите ,ще ви пратят на курсове организирани ,също от тях ,в който ще ви учат как да живеете без кредитните си придобивки . Лошото е ,че въпреки трудовите ви усилия животът ви е разбит при това изяждате бъдещето и на своите наследници-децата си По -лошото са климатичните промени ,които чукат на всяка врата.

Има ли по-лошо от най-лошото Ами да Вече не са еретични или фашистки мислете за достигане на оптимален брой избрани хора ,живеещи на земята ...О ,радост! Ние вече сме сред прокламираният златен милиард и половина. .. За съжаление и не е всичко- Хората трябва да станат около 250 милиона...?! Такива са изчисленията на екипите от експерти ,работещи за тези които дърпат конците в света ,а това съвсем не са държавните управления.

Имат ли вина банкерите или тези които стоят зад тях Юридически никаква ,всичко е законно...но на пръв поглед
Възможно е да ги осъдим за нанесени щети от не придобити и пропуснати ползи .Всички заплащаме лихвата ,а присвояването е частно т. е. не е на „благо роду“ - тихомълком се присвоява като „свещена "частна собственост,която отново и отново ни оковава с веригите си ...

Продължението е или земя с човечеството или земя без него...

/Може да се радвате ,един от българите ,яде и обменя мисли с тях Сега е фактор в социалдемократическото движение,все още местен/

Ето така работи сложната лихва и то по експоненциална зависимост .т. е .много по-бързо отколкото са си го представяли и тези от финансовата олигархия.

Важното е ,че лихвата работи срещу човечеството.Природата ще изчисти нашите грешки ,вече го е правила доста пъти с други видове.


А поне лихвата справедлива ли е?

Какво най-харесва банкера?

Добре е да видя и вашето мнение


Може да си помогнем -изкажете мнението си!


 

Категория: Технологии
Прочетен: 13598 Коментари: 19 Гласове: 0
Търсене

Календар
«  Септември, 2007  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930